a:1:{s:6:"format";s:8:"1143x140";}
SELECT ID, post_content FROM wp_hej_posts, wp_hej_postmeta WHERE ID = post_id AND post_status = 'publish' AND meta_key = 'ts-ads-format' AND meta_value IN ('1143x140') ORDER BY RAND()
a:1:{s:6:"format";s:7:"768x475";}
SELECT ID, post_content FROM wp_hej_posts, wp_hej_postmeta WHERE ID = post_id AND post_status = 'publish' AND meta_key = 'ts-ads-format' AND meta_value IN ('768x475') AND ID NOT IN (2106) ORDER BY RAND()

Costa del Sol lovordas av ett amerikanskt resemagasin

Det ansedda amerikanska magasinet Travel + Leisure lovordar priserna som är cirka 30 till 40 procent lägre än i Frankrike eller Italien.

Hard Rock Hotel i Marbella.

Marbella i Spanien är en älskad plats för européer som söker sol och har blivit populär för amerikaner på senare år. De som vill undkomma folkmassorna och de höga priserna i andra Med-hotspots som Italiens Amalfikust och Santorini i Grekland.

Denna spanska kuststad har Amalfis eller Santorinis charm till en bråkdel av kostnaden.

Jack Ezon.


Detta och det som skrivs nedan finns att läsa i det amerikanska magasinet Travel + Leisure i deras intervju med grundaren av Travel Agency Embark Beyond, Jack Ezon.

Länk till den amerikanska artikeln finns längre ner i denna artikel.

Inbäddat på Spaniens berömda Costa del Sol, mättad med sol under stora delar av året, är Marbella svaret på en lugnare men ändå lyxig strandresa med utmärkt mat, shopping, golf och nattliv. Dessutom är det nära några av Spaniens bästa kulturella destinationer i Andalusien, inklusive Málaga, Picassos födelseplats. Ronda, känt för tjurfäktning och dess dramatiska ravin och Alhambra palatskomplexet i Granada.

”Människor älskar Marbella för att det erbjuder den stora energin som en jetsetter medelhavsbadort har utan att vara pretentiös”, säger Jack Ezon. Han föreslog att resenärerna skulle hoppa över Santorini och istället komma till den ”spanska motsvarigheten”, Marbella.

Ezons fem bästa rekommendationer inkluderar:

  • Bo på Marbella Club, framröstad till den femte bästa semesterorten i Europa av läsarna på Travel + Leisure.
  • Missa inte en golfrunda på den världsberömda Marbella Club Golf Resort, en legendarisk 18-hålsbana skapad av Dave Thomas.
  • Tillbringa en dag på vackra Nagüeles Beach.
  • Vandra runt på de smala gatorna i den pittoreska gamla stan.
  • Besök gärna under våren eller hösten för att njuta av behagligt väder med färre folkmassor.

Artikeln är full av tips och rekommendationer och lyfter till exempel fram fem hotell. Nobu Hotel, Puente Romano Beach Resort, Anantara Villa Padierna Palace Resort, Hotel Claude och Marbella Club.

Det är en välskriven och informativ artikel som du kan läsa här:

www.travelandleisure.com.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001.

Läs också

En bild på temat fattigdom.

Spanien noterar den lägsta fattigdomen på ett decennium

Regeringen i Spanien hävdar att de åtgärder som har vidtagits sedan pandemin har förhindrat nästan 11 miljoner från fattigdom eller utanförskap.