a:1:{s:6:"format";s:8:"1143x140";}
SELECT ID, post_content FROM wp_hej_posts, wp_hej_postmeta WHERE ID = post_id AND post_status = 'publish' AND meta_key = 'ts-ads-format' AND meta_value IN ('1143x140') ORDER BY RAND()
a:1:{s:6:"format";s:7:"768x475";}
SELECT ID, post_content FROM wp_hej_posts, wp_hej_postmeta WHERE ID = post_id AND post_status = 'publish' AND meta_key = 'ts-ads-format' AND meta_value IN ('768x475') AND ID NOT IN (2106) ORDER BY RAND()

Amazon utökar sin tjänst – leverans samma dag

Amazon utökar tjänsten ”Delivery Today” till 15 städer i Spanien, där kan man nu få leverans samma dag som man gör beställningen.

Amazon Prime, paket.

Nu kan kunder i dessa städer utan extra kostnad få sina varor levererade samma dag som de beställs. De beställda varorna måste dock ha ett värde på minst 29 euro. De hittills anslutna städerna i Spanien är de som vi nu räknar upp. Alicante, Barcelona, Cartagena, Cádiz, Jerez de la Frontera, Elche, Madrid, Málaga, Marbella, Murcia, Sevilla, Tarragona, Valencia, Valladolid och Zaragoza.

Ett populärt koncept.

Jämfört med förra året har företaget ökat beställningarna med leverans samma dag i Spanien med en tredjedel. Globalt sett så är företaget på god väg att göra 2024 till året med de snabbaste leveranserna i sin historia för Prime-kunder.

Enligt en nyligen gjord studie av Ipsos Digital värdesätter 70 % av de spanska nätkunderna snabb och gratis leverans som en av de viktigaste faktorerna för online-köp. Därför är initiativet mycket välkommet i Spanien och innebär att kunderna kan ta emot miljontals varor på bara några timmar. Antingen via leverans till bostaden, till utlämningsställen eller för att hämta på Amazon Lockers.

Vad som är mest populärt för leverans samma dag varierar faktiskt mellan städerna. I Madrid är det Instax Mini Film, filmer. Medan det i Barcelona och Zaragoza är Amazon Fire TV Stick-enheter. I Sevilla och Valencia är den mest populära produkten Dodot våtservetter. I Murcia är det huvudsakligen batterier från Varta som det är bråttom med.

Amazon investerar stort för att förbättra sina leveranser. Mellan 2019 och slutet av 2024 har de investerat mer än 700 miljoner euro i teknik, robotar och AI över hela Europa.

Relaterat till Amazon i Spanien:

Repsols bensinstationer blir returpunkter för Amazon.
Amazon lanserar nytt jordbävningssäkert hus.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001.

Läs också

Tidsomställningen, normaltid - sommartid.

Dags att skruva tillbaka klockan

Natten mellan lördag och söndag är det dags att ställa tillbaka klockan en timme, sommartiden är över och normaltiden är tillbaka igen.