Repsols bensinstationer blir returpunkter för Amazon

Repsol och Amazon har inlett ett samarbete för att erbjuda kunderna i Spanien möjligheten att enkelt och bekvämt kunna returnera varor.

Repsol bensinstation i Coí­n.

Efter att ha framgångsrikt genomfört ett pilottest har Repsol och Amazon lanserat en ny tjänst för kunder att returnera varor på de bensinstationer som bensinstationskedjan har i Spanien. Repsol har redan mer än 700 stationer som erbjuder kunder möjligheten att returnera varor köpta via Amazon. Under de kommande månaderna kommer tjänsten att utökas i hela Repsols nätverk som i Spanien består av över 3.300 bensinstationer.

Amazon lockers.

Denna returtjänst från Amazon som använder bensinstationernas infrastruktur, är en banbrytande tjänst i Europa. Det är en tilläggstjänst till utdelningen av paket på Amazon Lockers som Repsol redan har installerat på många platser. Med denna nya tjänst gör båda företagen köpupplevelsen mer bekväm för kunderna, och drar fördel av den enkla åtkomsten och de generösa öppettiderna på Repsols bensinstationer.

Samarbetet har klara fördelar för båda bolagen.

För Repsol betyder det att fler personer får anledning att besöka någon av Repsols bensinstationer, det är ett bra sätt att nå nya kunder.

För Amazon betyder det att deras kunder får det mycket lättare att skicka tillbaka returer och nöjda kunder är alltid positivt för alla företag.

Så här fungerar det.

Processen för att använda den här tjänsten är mycket enkel. Amazon-kunder som bestämmer sig för att returnera sina köp måste gå in på sina beställningar på amazon.es-appen eller webbplatsen. Där kan de välja alternativet Repsol-station som returpunkt. De kommer då automatiskt att få en QR-kod både i sin e-post och i appen som de ska presentera för personalen på Repsolmacken.

Dessutom kommer Amazon-kunderna inte att behöva packa produkten eller fästa några etiketter. Utan de behöver bara ta den till stationen i originalskick med tillverkarens förpackning, samt eventuella delar, tillbehör eller manualer som kan inkluderas. Tack vare Repsols omfattande nätverk av stationer kommer det dessutom att vara möjligt att täcka områden långt från stadskärnor och städer. Detta kommer att underlätta returer för alla, framförallt för de som bor på landet.

Fler artiklar relaterade till Amazon och Repsol:

Amazon Spanien lanserar nytt jordbävningssäkert hus (husen går nog inte att returnera på Repsol).
Repsol satsar på förnybara bränslen.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

En bra strand.

Vad flaggorna på Spaniens stränder betyder

Att känna till vad de olika flaggorna betyder kan hjälpa till att undvika tragedier eller …