Air Nostrum beställer luftskepp

Det spanska flygbolaget Air Nostrum har utökat sin order från 10 till 20 stycken Airlander luftskepp för användning i Medelhavsområdet.

Airlander luftskepp
Airlander 10.

För två månader sedan skrev Air Nostrum en order på 10 Airlander-luftskepp tillverkade av Hybrid Air Vehicles (HAV). Det spanska regionala flygbolaget har meddelat att man har ökat beställningen med ytterligare tio luftskepp, vilket ökar den totala ordern till 20. Air Nostrum Group kommer sannolikt att dela upp luftskeppen mellan sina dotterbolag, som inkluderar Hibernian Airlines på Irland och Mel Air på Malta.

Flygbolaget har valt konfigurationen för 100 passagerare. Framförallt med hänvisning till dess låga bränsleförbrukning, operativa mångsidighet och passagerarkomfort. Planerade linjer är främst mellan Spanien och Malta, men de planerar även för att flyga på resten av medelhavsområdet.

På tal om den nya ordern sa Miguel Ángel Falcón, ordförande för Mel Air och vice ordförande för Air Nostrum:

”Det finns många faktorer som motiverar oss att flyga Airlander, inklusive mycket låg bränsleförbrukning, vilket ger stora ekologiska och ekonomiska fördelar. Samt den höga operativa mångsidigheten att kunna starta och landa på land och vatten. Konceptet erbjuder från 10 till 50 ton nyttolast och startar med 100 passagerare på Airlander 10. Dessutom i en miljö med stor passagerarkomfort. Det här är bara några kritiska faktorer som gör Airlander till ett utmärkt luftskepp för regionala flygningar.”

Airlander bar
Airlander 10, bar.

Air Nostrum räknar med att ta emot det första luftskeppet 2026.

Framtida planer

Airlander 10 är det enda luftskepp som HAV för närvarande tillverkar. Företaget planerar dock att utveckla ett luftskepp som kan ha en nyttolast på 50 ton, passande namnet Airlander 50.

Air Nostrum har gått med i Airlander 50 Development Partner Program, som det första kommersiella flygbolaget. Genom att vara en del av programmet kan flygbolaget påverka luftskeppets slutliga design och specifikationer.

Air Nostrum Airlander 10
Airlander 10 passagerarkabin.

Tom Grundy, Chief Operating Officer för Hybrid Air Vehicles, sa detta om partnerskapet mellan de två företagen:

”Vårt växande partnerskap med Air Nostrum Group fortsätter att visa ledarskap för framtidens flyg och revolutionera hur vi flyger… Vi är så glada över att ha fördubblat Air Nostrums bokning till 20 luftskepp och att ha stöd för vår resa och stöd för vår Airlander 50 utvecklingsprogram.”

Hållbarhet och effektivitet

Enligt Planespotters.net driver flygbolaget för närvarande en flotta på 39 flygplan med en medelålder på 11,0 år. Flottan består av sex ATR och en blandning av Bombardier CRJ200 och CRJ1000.

Air Nostrum flygplan.
Nuvarande ”omodernt” flygplan.

Den nuvarande flottan är långt ifrån miljövänlig, så Air Nostrum fördubblar sina order på Airlander. I jämförelse med nuvarande flygplan kommer basmodellen Airlander att minska CO2-utsläppen med 75 %, och den hybridelektriska modellen minskar utsläppen med 90 %. Air Nostrum hoppas att företaget genom att införliva dessa luftskepp ska kunna minska sitt koldioxidavtryck och bli mer hållbart.

Mer flygrelaterat

Spaniens flygplatser slår trafikrekord.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Terrass som rasade i Palma de Mallorca.

Terrassen som rasade i Palma hade nyligen invigts

Kollapsen av terrassen orsakade 4 människors död och skadade nästan 30 varav 16 fick föras …