Spanien är partnerland till Matka Nordic Travel Fair 2024

Matka Nordic Travel Fair som är det ledande evenemanget inom resebranschen i norra Europa är mycket nöjda med att få Spanien som partnerland.

Matka Nordic Travel Fair 2024.

Detta samarbete kommer att återspeglas genom Spaniens expansiva mässmonter, engagerande scenprogram och integrerade marknadsföringsinsatser. Något som ingjuter kärnan av Spanien i evenemanget 19–21 januari 2024 i Helsingfors, öppettiderna är fredag – söndag 10:00 – 18:00.

Före själva mässan är det ytterligare två viktiga arbetsdagar för professionella mässdeltagare.

Matka Workshop Day den 17 januari är det största researrangemanget i norra Europa där du träffar potentiella affärspartners enligt ett förplanerat schema. Workshop Day består av två evenemang: I Meet Finland möter finska tjänsteleverantörer internationella researrangörer och i Global Workshop kan du boka tider med köpare från Finland, Norden, Baltikum och från andra delar av världen.

Matka Business Forum den 18 januari är tillägnat företag som tillhandahåller affärsresetjänster för globala beslutsfattare inom resehantering. Evenemanget är ett utmärkt tillfälle att träffa beslutsfattare ansikte mot ansikte. 2023 besöktes Matka Nordic Travel Fair av 12.096 proffs.

Spanien rankas mycket högt i Finland.

Spanien rankas konsekvent bland de främsta internationella destinationerna för finska resenärer på grund av dess mångsidiga utbud som sträcker sig från Medelhavet till Atlantkusten. Med dess historiska inland och dess vackra skärgårdar. Denna tillgänglighet året runt bidrar till Spaniens dragningskraft som en helårsdestination.

”Vi är mycket hedrade över Spaniens utnämning som partnerland för Matka Nordic Travel Fair. Detta erkännande ger betydande synlighet och möjlighet att ge finska resenärer den senaste informationen och uppdaterade destinationstips för deras 2024 års reseupplevelser i Spanien. Det är avgörande för oss att lyfta fram inte bara nya resmål utan också de nya upplevelserna på traditionella resmål”. Säger Julio E. Jiménez Novella, från den spanska turistbyrån i Helsingfors.

Matka Nordic Travel Fair 2023
Matka Nordic Travel Fair 2023.

Enligt uppgifter från Statistikcentralen för perioden januari till april 2023 gjorde finländarna sammanlagt 1,44 miljoner fritidsresor utomlands med minst en övernattning. Per land gjordes totalt 300.000 fritidsresor till Spanien, vilket gjorde det till nummer ett på marknaden under första kvartalet. Enligt 2022-statistiken från SMAL-förbundet hamnade Spanien på andra plats som paketdestination för fritidsresor med 185.000 resenärer. Resorna gick främst till Kanarieöarna, varav cirka 80 % valde det som sin föredragna destination. Som partnerland strävar Spanien efter att inspirera finländarna att utforska servicen från lokala leverantörer.

”Som en välrenommerad destination för Matka Nordic Travel Fair-deltagare erbjuder Spanien en uppsjö av sevärdheter och aktiviteter, kompletterat med en kulinarisk kultur som har stor betydelse för resenärer. Med den omfattande synlighet som mässan ger, tror vi att besökarna kommer att få nya insikter om Spanien, och se det som ett mångsidigt och modernt resmål. Vi är glada över att kunna erbjuda spanska utställare möjligheten att få kontakt ansikte mot ansikte med besökare och dela med sig av deras erbjudanden såväl som nyheter”. Säger Noora Haatainen, affärschef för Matka Nordic Travel Fair.

Ansvarsfulla reseupplevelser, kulinariska resor, utomhusaktiviteter och familjevänliga äventyr är underliggande teman för Matka Fair 2024. Vilket ligger i linje med målen för de nästan tusen reseorganisationer och företag världen över som deltar som utställare.

En kortvideo från 2023-års upplaga.

Mer om turisternas dragning till Spanien.

Turistnäringen i Spanien växer.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Terrass som rasade i Palma de Mallorca.

Terrassen som rasade i Palma hade nyligen invigts

Kollapsen av terrassen orsakade 4 människors död och skadade nästan 30 varav 16 fick föras …