Alicante flygplats vinner prestigefyllt pris

Alla flygplatser försöker givetvis förbättra sina tjänster och i hård konkurrens har flygplatsen i Alicante framstått som en av de bästa.

Alicante flygplats prisutdelning.

Alicante-Elche Miguel Hernandez flygplats har säkrat titeln ”Bästa flygplats i Europa” i sin kategori med mellan fem och 15 miljoner årliga passagerare.

Detta prestigefyllda pris överlämnades till representanter för Alicantes flygplats tidigare denna månad av Airports Council International (ACI). Laura Navarro, direktören för Alicante flygplats var på plats och tog emot priset, vid en överdådig galamiddag i Incheon, Sydkorea.

Varje år delas utmärkelserna för Airport Service Quality (ASQ) ut till de främsta flygplatserna i Europa. I år var det Alicante-Elche på Costa Blanca som drog det längsta strået i konkurrens med flera andra namnkunniga konkurrenter.

Alicante-Elche överträffade Birmingham, Bristol, Glasgow, Edinburgh, Rome Ciampino, Milan Bergamo, Göteborg och Budapest i tävlingen. Detta är andra gången Alicante-Elche har säkrat priset, första gången var 2018.

Utmärkelsen är betydelsefull.

Det som gör dessa utmärkelser särskilt betydelsefulla är att de härrör från åsikter som samlats in från passagerare via ASQ-undersökningar (Airport Service Quality-programmet). Väl hanterat av ACI. Alicantes flygplats, fungerar som den internationella portalen till den natursköna Costa Blanca-regionen. Flygplatsen är uppkallad efter den uppskattade spanske poeten Miguel Hernandez.

Laura Navarro, flygplatschefen nämner att ASQ-bedömningar genomförs konsekvent vid terminalen året runt. Detta görs speciellt för att klargöra passagerarnas behov i en ”progressivt utmanande miljö”. Samt för att hjälpa flygplatsen att göra justeringar för att möta varje individs krav.

Priset är inte bara en återspegling av flygplatsens hängivenhet utan också som en bekräftelse på tillfredsställelsen och förtroendet hos dess miljontals passagerare.

Mer från Alicantes flygplats.

Strejkvarning för Alicante flygplats.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Terrass som rasade i Palma de Mallorca.

Terrassen som rasade i Palma hade nyligen invigts

Kollapsen av terrassen orsakade 4 människors död och skadade nästan 30 varav 16 fick föras …