Alla restriktioner för Covid-19 är nu hävda

Spaniens regering beslutade i går den 4 juli att alla restriktioner tas bort, nu är det inte obligatoriskt med munskydd någonstans längre.

Alla restriktioner för Covid-19 är nu hävda-
De sista restriktionerna är nu borta.

De sista restriktionerna var skyldigheten att bära mask på apotek, sjukhus, vårdhem, hälso- och vårdcentraler, men den skyldigheten är nu borta. Regeringen har förklarat att nödläget som infördes på grund av Covid-19 nu officiellt är upphävt.

José Manuel Miñones

1.207 dagar efter virusets ankomst är den epidemiologiska situationen annorlunda”, betonade hälsominister José Manuel Miñones. Han sa att sedan november 2022 har förekomsten av Covid uppvisat en ”balanserad” situation, med en nedåtgående trend ”både i infektioner som vid sjukhusinläggningar eller dödsfall. Han framhöll också att vaccineringarna har varit avgörande för att hantera krisen.

Trots att restriktionerna tas bort uppmanar ministerrådet människor att upprätthålla ”ansvarskulturen”. Och säger att masker fortfarande ”rekommenderas” för personer som visar tecken på infektioner. Samt alla som tar hand om någon med Covid och alla på sjukhus i närheten av utsatta patienter.

Artiklar relaterade till hälsa och sjukvård.

Först i Europa med betald menstruationsledighet.
Lovande spansk behandlingsmetod mot prostatacancer.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Terrass som rasade i Palma de Mallorca.

Terrassen som rasade i Palma hade nyligen invigts

Kollapsen av terrassen orsakade 4 människors död och skadade nästan 30 varav 16 fick föras …