Andalusiens bästa stränder för snorkling

Om du tycker om undervattensvärlden och letar efter de bästa stränderna för att snorkla, då är Andalusien ett bra val.

Snorkling i Andalusien
Undervattensvärlden går att utforska.

Andalusien är känt för sin imponerande kustlinje bestående av Medelhavet och Atlanten. Med sitt varma vatten och rika marina biologiska mångfald erbjuder denna region ett brett utbud av platser som passar för snorkling.

Nedan presenterar vi ett litet urval av de bästa stränderna i regionen för snorkling.

Playa de los Muertos, Almería

Playa de los Muertos, Almería
Playa de los Muertos, Almería

Stranden med det lite morbida namnet Playa de los Muertos (de dödas strand) ligger i naturparken Cabo de Gata-Níjar. Den är framförallt känd för sitt kristallklara vatten och sin imponerande havsbotten. Här hittar du ett stort antal färgglada fiskar och en stor blandning av marin flora och fauna. Vattnets klarhet gör att du kan njuta av skönheten under vattenytan i all sin prakt.

Cala del Aceite, Cádiz

Cala del Aceite, Cádiz
Cala del Aceite, Cádiz

Stranden ligger på Costa de la Luz och Cala del Aceite är ett sant paradis för snorkling. Dess lugna vatten och rikliga marina liv gör det till en perfekt plats för att utforska det som här finns lättillgängligt. Du kommer att kunna upptäcka fiskstim, sjöborrar och vackra korallrev.

Playa de los Caños de Meca, Cádiz

Playa de los Caños de Meca, Cádiz
Playa de los Caños de Meca, Cádiz

En annan juvel på Costa de la Luz, Playa de los Caños de Meca, är känd för sin naturliga skönhet och rika biologiska mångfald. Här hittar du ett stort antal fiskar och andra marina varelser. Dessutom ger dess läge nära Parque Natural de la Breña y Marismas de Barbate dig möjligheten att utforska inte bara undervattensvärlden utan också den omgivande skönheten på land.

Playa de Maro, Málaga

Playa de Maro, Málaga
Playa de Maro, Málaga

Stranden ligger utanför Nerja och Playa de Maro är en av de gömda skatterna på Costa del Sol. Dess kristallklara vatten och skyddade naturliga miljö erbjuder ett oöverträffat undervattensspektakel. Du kommer att kunna observera färgglada fiskar, sjöborrar, bläckfiskar och andra marina arter i deras naturliga livsmiljö.

Playa de Bolonia, Cádiz

Playa de Bolonia, Cádiz
Playa de Bolonia, Cádiz

Stranden ligger i sundets naturpark och är Playa de Bolonia är känd för sina imponerande sanddyner och dess klara vatten. Denna strand erbjuder utmärkta förhållanden för snorkling, med ett brett utbud av marint liv och exceptionell synlighet. Missa inte möjligheten att utforska det berömda Boloniarevet, känt för att hysa en stor mångfald av marina arter.

Playa de la Herradura, Granada

Playa de la Herradura, Granada, perfekt för snorkling.
Playa de la Herradura, Granada

På Costa Tropical i Granadaprovinsen ligger provinsens juvel Playa de la Herradura och den är en perfekt plats för snorkelälskare. Dess lugna vatten och steniga havsbotten är hem för en mängd olika fiskar och havsdjur. Utforska korallreven och förundras över skönheten under vattenytan som denna stranden har att erbjuda.

Lär dig snorkling (med engelsk text):

Mer om bra stränder i Spanien

Spaniens bästa stränder för kitesurfing.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Lokalpolisen i Málaga.

Hastighetskontroller med radar för elsparkcyklar

Málaga har börjat med radarkontroller av elsparkcyklarnas framfart i staden, de första böterna på 200 …