Bizum får ny efterlängtad funktion

Bizum som är Spaniens motsvarighet till Swish i Sverige växer i popularitet och införlivar nu en ny funktion som underlättar köp online.

Bizum användning

Bizum har blivit en av de mest använda plattformarna i Spanien för att skicka eller ta emot pengar. Fler och fler använder sig av tjänsten som enkelt låter dig skicka pengar direkt till vem som helst oavsett bank. Allt eftersom populariteten ökar utvecklar plattformen nya funktioner som skall göra livet betydligt lättare för sina användare.

Senaste nytt från företaget.

Den nya funktionen gör livet enklare för att handla i butiker som säljer online och som erbjuder denna betalningsmetod. Från och med den 5 maj kommer vissa Bizum-användare att kunna handla i nätbutiker med ett enda klick.

Den nya tjänsten kräver en elektronisk registrering som möjliggör identifiering av enskilda Bizum-användare. Konsumenterna kommer att komma åt e-handelsplatser och handla förutsatt att butiken är med i betalningssystemet. För att kunna utnyttja den nya tjänsten måste kunden gå in på bankens webbplats och registrera sig. Tjänsten är helt gratis och du kan se vilka butiker som är med i systemet och därför tillgängliga för att använda Bizum som betalningsmetod.

För närvarande är det bara kunder hos banken BBVA som kan använda nyheten. Men enligt Bizum kommer de övriga bankerna att införlivas undan för undan. Bizum ägs av 23 spanska banker och det är 37 banker anslutna till systemet. OBS! För att kunna använda Bizum måste man ha ett spanskt bankkonto och en mobiltelefon. Man kan däremot använda det med ett utländskt mobilnummer förutsatt att det är knutet till ett spanskt bankkonto. Övriga villkor är upp till varje enskild bank, vissa kräver mantalsskrivning (residencia) andra inte.

Mer om Bizum:

Spaniens motsvarighet till Swish tar nya grepp.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Årets Oliv 2024

Årets Oliv – ett nordiskt avtryck i Esteponas kulturliv

Kultur kan representeras i många olika former, något som anammas av föreningen Estepona Nórdico med …