Den internationella ferian i Fuengirola

Den 27 upplagan av den mycket populära ferian ”XXVII Feria de los Países” firas från torsdagen den 27 april till måndagen den 1 maj 2023.

Den internationella ferian i Fuengirola
Ferian på den tiden även Sverige fanns representerade.

Ferian öppnar varje dag klockan 12:00 och stänger frampå småtimmarna 04:00 och det är som vanligt fri entré. Det är ett av de största arrangemangen utmed Costa del Sol och drar enormt mycket folk, normalt uppemot en miljon besökare. Det är också ett arrangemang för alla åldrar, ung som gammal.

XXVII Feria de los Países

För att förbättra säkerheten har utrymmet för säkerhetsteamet utökats, varför antalet deltagande länder har reducerats till 32. Varje dag är det gastronomi, hantverk och uppträdanden i de olika ländernas casitor. Sverige var med förr i världen, men saknas sedan några år tillbaka. Norge och Danmark finns heller inte med längre, vilket däremot Finland gör.

Den spektakulära paraden äger rum lördagen den 29 april, den avgår från Plaza de Ayuntamiento klockan 11:30. I den kommer folkloristiska grupper i de länder som deltar att paradera, med fler än 1.000 personer i paraden.

Deltagande länder

Dominikanska republiken
Paraguay
Spanien
Kuba
Australien
Bolivia
Sydafrika
Japan
Turkiet
Tyskland
Argentina
Puerto Rico
Grekland
Marocko
Belgien
Finland
Brasilien
Indien
Irland
Hawaii
Rumänien
Storbritannien
Venezuela
Chile
Ecuador
Colombia
USA
Mexiko
Peru
Jamaica
Bulgarien
Uruguay

Mer information på ferians webbplats: Fip 2023.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

En bra strand.

Vad flaggorna på Spaniens stränder betyder

Att känna till vad de olika flaggorna betyder kan hjälpa till att undvika tragedier eller …