Den magiska solidaritetsfestivalen Jajejijojú

Jajejijojú håller sin 23:e upplaga i Málaga, den stora galan är söndagen den 2 juni men det är flera aktiviteter även fredag och lördag.

Festivalen Jajejijojú.

Solidaritetsmagin återvänder till Málaga. Festivalen Jajejijojú, som samlar in pengar till Avoi (Asociación de Voluntarios de Oncología Infantil del Hospital Materno de Málaga) värmer upp för sin nya upplaga. Detta är festivalens 23:e upplaga. Vilket gör det till den enda festivalen i Spanien som är tillägnad barn och allokerar dess intäkter till en välgörenhetsförening.

Höjdpunkten är på söndag den 2 juni.

Höjdpunkten blir galan som hålls den 2 juni på Teatro Cervantes. Det börjar klockan 12 mitt på dagen och kommer att innehålla deltagande av: Sarapín, Héctor Ruiz, Luis Olmedo, Anthony Daniel, Milena Torralvo och MagoMigue. Biljetter kostar 12 euro och kan köpas online här.

Mer information inklusive karta och vägbeskrivning finns här.

Men det är också arrangemang fredag och lördag.

Men aktivitetsprogrammet för XXIII Jajejijojú Children’s Humor and Magic Festival kommer att erbjuda fler föreställningar i andra delar av staden. På fredagen den 31 maj uppträder således MagoMigue i Joaquín Eléjar- Maynake Cultural Collective-rummet. Medan lördagen den 1 juni kommer en gala att hållas på mödra- och barnsjukhuset i Málaga.

Söndagen den 2 juni, på Plaza Mágica (vid Teatro Cervantes) med start klockan elva på morgonen kan du njuta av talanger som: Madame Vadeguay, Lady Purpurina, Tinga Tinga, David Villalobos, Antonio del Pozo och Oliver Denis. Och samma dag, en timme senare, är det den stora galan på Teatro Cervantes. Vill du veta mer om Teatro Cervantes så finns det ett reportage där du får följa med bakom kulisserna.

En liten utbildningsvideo från Jajejijojú:


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

En bra strand.

Vad flaggorna på Spaniens stränder betyder

Att känna till vad de olika flaggorna betyder kan hjälpa till att undvika tragedier eller …