Det ostadiga vädret fortsätter

Hela veckan kommer att karaktäriseras av ostadigt väder med regnskurar stormar och även åska i stora delar av Spanien.

Regnskurar i Spanien
Regnskurar väntas i stora delar av Spanien.

Förra veckans instabila väder ser ut att fortsätta åtminstone fram till den 4 juni. Idag den 29 maj förväntas skurar och stormar i inlandet. Särskilt i Pyrenéerna, östra Spanien och Ibiza, som lokalt kan vara intensiva och även innehålla hagel.

Resten av fastlandet kan också få regnskurar och kraftiga vindbyar. Däremot är det mindre troligt i Katalonien, Kantabrien och den allra mest sydvästra delen av landet. På Kanarieöarna blir det delvis molnigt och det kan även förekomma regnskurar. Dagstemperaturerna kommer att sjunka i östra Spanien och på Balearerna medan de blir oförändrade i resten av landet, samma med nattemperaturerna. Det blir i huvudsak västliga vindar i Andalusien och sydvästra Spanien medan resten av landet får svaga växlande vindar.

Vädret som AEMET ser det

Det spanska meteorologiska institutet AEMET förutspår en vädersituation som liknar den som har varit i helgen, med atmosfärisk instabilitet. De menar att det är mycket troligt med utbredda och lokalt kraftiga regnskurar på fastlandet och Balearerna under veckan. De kraftigaste regnen och de kraftigaste vindbyarna kommer sannolikt att uppträda under eftermiddagarna. Temperaturen blir oförändrat under det normala utom längst i norr där det är för årstiden helt normala värden.

Artikel relaterad till vädret i veckan.

Regn och stormvindar i Spanien.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Terrass som rasade i Palma de Mallorca.

Terrassen som rasade i Palma hade nyligen invigts

Kollapsen av terrassen orsakade 4 människors död och skadade nästan 30 varav 16 fick föras …