Direktflyg mellan Málaga och Saudiarabien

Saudia Airlines har startat direktflyg mellan Riyadh i Saudiarabien och Málaga på Costa del Sol i södra Spanien.

Saudia Airlines. Airbus A320-214.
Saudia Airlines. Airbus A320-214. Foto: Anna Zvereva, CC.

Invigningen skedde i närvaro av ambassadör Hevia vid UNWTO:s regionala kontor. I X-inlägget (tidigare Twitter) angavs att de hoppas på fler direktflyg till Spanien. Málaga är en andalusisk hamnstad grundad av fenicierna. Den besitter all skönhet och historia av en stad i södra Europa. Och den är också fullmatad med samtida kultur och konst!

Att just Málaga blev utvald är kanske i inte så märkligt då Costa del Sols flygplats har Spaniens högsta tillväxttakt. Dessutom får Málaga nu i sommar också direktflyg till Bahrain i Mellanöstern.

Fler nyheter från Saudia Airlines.

Utöver detta har Saudia Airlines nya rutter till städer i Frankrike och Grekland. Flygbolaget kommer att starta direktflyg mellan Riyadh och Nice den 7 juni och trafiken kommer att köras på måndagar, onsdagar och fredagar, tre gånger i veckan. Nice är Franska Rivierans kulturella centrum, med den fantastiska bakgrunden av de djupblå havet på Cote d’Azur. De charmiga gränderna i Gamla stan är hem för charmiga kaféer, en berömd blomstermarknad och livliga brasserier som erbjuder utsökt provensalsk mat.

Med direktflyg från Jeddah som började den 17 maj erbjuder Saudia direktflyg till Aten, Greklands huvudstad. Aten, en gång epicentrum för den antika civilisationen, erbjuder en mängd historiska upptäckter, allt från intakta ädelstenar till sönderfallande ruiner. Du kan njuta av det bästa av två världar i Aten: en modern metropol med en touch av det förflutna och det hisnande grekiska landskapet precis utanför.

Flygbolaget har beställt 105 nya Airbus.

Saudia Group har lagt en officiell order hos Airbus på 105 flygplan av typen A320. Enligt tillverkaren omfattade affären 93 stycken A321neo och 12 stycken A320neo. Med detta ny avtal har Airbus nu 144 flygplan på beställning från Saudia Group. Ibrahim Al-Omar, gruppens generaldirektör, klargjorde att förvärvet var avsett att påskynda Saudiarabiens framsteg mot dess turistmål Vision 2030.

Beställningen är Saudiarabiens största flygplansbeställning någonsin.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Gitarr

La Herraduras första internationella bluesfestival.

Grundaren av Mijas Blues Festival, Kevin Hillier, ligger bakom bluesfestivalen som äger rum fredag 28 …