Spaniens Paradorer och Civitatis stärker hållbar turism

Paradorerna, Spaniens offentliga hotellkedja och Civitatis den ledande plattformen för bokning av aktiviteter, har ett nytt samarbetsavtal.

Paradoren i Ronda en av många Paradorer.
Parador de Ronda. Foto: Vanbasten 23, CC.

Paradorerna är en offentlig hotellkedja som är spridd över hela Spanien och med en nästan hundraårig historia. De har förnyat och uppdaterat sitt samarbetsavtal med Civitatis för att stärka turismen över hela landet. Civitatis är den ledande plattformen för att boka spansktalande aktiviteter som dagsturer, guidade turer och utflykter. De arbetar över hela världen både i B2C och B2B kanalerna. Det innebär att de gäster som bokar på Paradorerna kan dessutom boka de tusentals turer och aktiviteter som erbjuds av Civitatis i Spanien.

Hållbar turism i fokus.

En av de viktigaste delarna i detta samarbete är målet att främja hållbar turism i några av de minst befolkade områdena i Spanien. Det är ett försök att vitalisera dessa områden och uppmuntra deras ekonomiska och sociala utveckling. Spanien fick 85,1 miljoner internationella besökare 2023. Varav 90 % var centrerade i sex spanska regioner (Andalusien, Balearerna, Kanarieöarna, Katalonien, Valencia och Madrid). Medan andra högintressanta platser som de i norr eller provinshuvudstäderna i Spaniens inland ofta förbises.

Trots att det finns mer äventyrliga resenärer väljer bara en liten del av dem att besöka mindre befolkade områden i Spanien. Här spelar samarbetet mellan Civitatis och Paradorerna en betydande roll. Eftersom det bidrar till att främja hållbar och ansvarsfull turism på sådana destinationer och på så sätt bidra till att vitalisera dessa områden.

Avtalets förnyelse är beroende av förbättringar av de tjänster som för närvarande tillhandahålls, såsom att effektivisera Civitatis bokningsprocess. Samt att optimera produktkatalogen med turer och aktiviteter. Dessa nyheter kommer när turismen i Spanien behöver det som bäst. Då Spanien enligt den senaste turismbarometern som utarbetats av Braintrust förväntar sig att ta emot nästan 91 miljoner internationella besökare i år. Dessa beräknas att spendera cirka 125 miljarder euro, både antalet turister och beloppet är historiska rekord.

Ett uttalande från Civitatis VD.

Alberto Gutiérrez.

Alberto Gutiérrez Pascual, VD och grundare av Civitatis, betonade: ”För Civitatis är det en stor ära att fortsätta arbeta tillsammans med Paradorerna så att de kan erbjuda sina gäster de bästa turistupplevelserna. Denna förnyelse gör att vi kan fortsätta att erbjuda resenärer möjligheten att fördjupa sig ännu mer i historien, kulturen och skönheten i detta underbara land. Tack vare vår omfattande och utvalda katalog av aktiviteter och guidade turer”.

Paradorernas VD uttalar sig också.

Enligt Raquel Sánchez Jiménez, VD för Paradorerna: ”Förnyelsen av detta avtal med Civitatis hjälper våra kunder att förvandla sin resa till en upplevelse och gräva sig djupare in i de destinationer de besöker när de stannar i vårt nätverk. För Paradorerna är det viktigt att främja samarbeten som detta, som hjälper till att stärka lokala ekonomier och kompletterar och berikar vårt erbjudande. Samtidigt som det hjälper till att öka medvetenheten om den kulturella, sociala och historiska rikedomen i de många regioner där vi är etablerade”.

Raquel Sánchez


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

En bra strand.

Vad flaggorna på Spaniens stränder betyder

Att känna till vad de olika flaggorna betyder kan hjälpa till att undvika tragedier eller …