Enklare pengahantering på landsbygden

Correos, det spanska postverket allierar sig med banken Unicaja för kontanthantering i hela Spanien, landsbygden inkluderad.

Postkontoret i Coí­n
Postkontoret i Coí­n.

Posten och banken har undertecknat ett samarbetsavtal för att utöka tillgången till finansiella tjänster i hala landet. Det innebär att bankkunder kan sätta in och ta ut kontanter på alla postkontor och brevbärarna kommer att kunna leverera kontanter till kundernas adresser.

Unicaja Banco kontanthantering

Samarbetsprotokollet betyder att Unicajas bankkunder kan få tillgång till Correos Cash-tjänster, som gör det möjligt att ta ut och deponera kontanter på alla postkontor och få hem pengar via brevbärare.

Detta bilaterala avtal är en del av det samarbetsavtal som Correos undertecknade med den spanska federationen av sparbanker (CECA) och andra yrkesorganisationer inom finanssektorn (AEB och Unacc) för att förbättra tillgången till finansiella tjänster på landsbygden i hela landet, och som redan är implementerat med Santander, Ibercaja, Evo Banco, Banco Mediolanum, Triodos Bank och Bancofar.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Smugglare i båtjakt.

Spansk polis i dramatisk båtjakt efter smugglare

Guardia Civil i Spanien har släppt bilder på en lyckad båtjakt som resulterade i ett …