Europas bästa äventyrsdestination 2023

Den spanska destinationen Huesca La Magia har vunnit titeln ”Europe’s Best Adventure Tourism Destination 2023” i hård konkurrens.

Huesca
Huesca har gott om höga berg.

Priset delades ut vid den 30:e upplagan av World Travel Awards som även är känt som Oscars för turism. Prisautdelningen ägde rum i Batumi, Georgia, fredagen den 29 september 2023, rapporterar SchengenVisaInfo.com.

World Travel Awards lockade nominerade från några av Europas mest hisnande destinationer. Inklusive Österrike, Azorerna, England, Island, Irland, Italien, Madeira, Norge, Portugal, Skottland, Spanien och Wales. Inför detta evenemanget hade Azorerna lyckats behålla titeln under de senaste tre åren.

I år vann Huesca La Magia priset i konkurrens med 12 andra nominerade destinationer. Under galaceremonin tog presidenten för Huesca Provincial Council Isaac Claver emot priset.

Priset ger hela regionen ett lyft.

Claver ser denna utmärkelse som en stor prestation och en stolthet för Huesca i Aragonien. Han betonar att priset gynnar de över 300 företagen och oberoende yrkesverksamma som arbetar med äventyrsturism i Huesca.

Tack vare denna World Travel Awards positionerar vi oss och är internationellt erkända som det stora turistmål vi är, och vi visar världen rikedomen i vårt land.”

Huesca La Magias vinst återspeglar dess exceptionella dragningskraft som resmål. Inbäddat i provinsen finns några av moder naturs mest magnifika skapelser. I norr erbjuder Pyrenéerna en fantastisk bakgrund som lockar både vintersportsentusiaster och vandrare. Något som gör regionen idealiskt för skidåkning på vintern och vandring under de varmare månaderna.

Huesca med Pyrenéerna.

Bland regionens skatter finns nationalparken Ordesa och Monte Perdido, som finns på UNESCO: s världsarvslista och som förtrollar besökarna med sina vyer. Medan Huesca är känt för sina vackra landskap, är det också en fristad för äventyrsentusiaster. Förutom vandring finns det massor av spännande aktiviteter för turister som gillar vattensporter, såsom kajakpaddling, forsränning och hydrospeed.

Fors i Huesca.

Det som skiljer Huesca åt är dess rykte som den europeiska toppdestinationen för kanjoning. Denna adrenalinpumpande sport, omhuldad av både turister och lokalbefolkning, inbjuder deltagarna att erövra kanjoner. Det bidrar till att Huesca i Aragonien förtjänar sin status som en drömdestination för äventyrssökande.

Vive la Magia de Huesca.

Ett litet urval av våra artiklar om Aragonien.

Kitesurfing i Aragonien.
Fantastiska Loarre i Aragonien.
Belchite – inbördeskriget och de vilsna själarna.
På Mc över Pyrenéerna.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Smugglare i båtjakt.

Spansk polis i dramatisk båtjakt efter smugglare

Guardia Civil i Spanien har släppt bilder på en lyckad båtjakt som resulterade i ett …