Feria Internacional de los Países i Fuengirola 2024

Den 28 upplagan av den populära ferian ”XXVIII Feria Internacional de los Países” firas från onsdag den 1 maj till söndag den 5 maj 2024.

Feria Internacional de los Países i Fuengirola.

28 Feria Internacional de los Países.

Ferian öppnar varje dag klockan 12:00 och stänger klockan 04:00. Men för att spara de boendes öron stänger musiken ner klockan 02.00 onsdag, torsdag och söndag och det är som vanligt fri entré. Detta är ett av de största arrangemangen utmed Costa del Sol och drar enormt mycket folk, normalt uppemot en miljon besökare. Det är också ett arrangemang för alla åldrar, ung som gammal.

Den spektakulära paraden äger rum onsdagen den 1 maj, den avgår från Plaza de Ayuntamiento klockan 11:30. I den kommer folkloristiska grupper i de länder som deltar att paradera, med cirka 3.000 personer i paraden.

Vädret är dessvärre inte helt pålitligt i år men det finns än inga indikationer på att något behöver ställas in. Sen är det ju ytterst ovanligt att regn varar länge här på Costa del Sol, en väderprognos finns här.

En video från förra årets upplaga.

33 länder deltar.

Chile är inte med i år men Italien, Senegal och Sverige återvänder och Libanon är med för första gången. Hela programmet finns här: Feria Internacional de los Países.

Efter flera års frånvaro deltar Sverige igen, den svenska casetan ligger som nummer fyra på höger sida, mellan Jamaica och Venezuela. Det är Stefan Adolfsson, Stefan Olsson och Peter Fransson som står bakom det svenska arrangemanget. Stefan Adolfsson har mångårig erfarenhet som arrangör av festivaler och andra evenemang. Stefan Olsson är flygplanstekniker och Peter Fransson borgar för att det finns polkagrisar (Franssons Polkagrisar i Gränna).

Det svenska programmet är omfattande.

Program

Den svenska menyn.

Meny

Fler artiklar som berör Fuengirola: FUENGIROLA.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Lokalpolisen i Málaga.

Hastighetskontroller med radar för elsparkcyklar

Málaga har börjat med radarkontroller av elsparkcyklarnas framfart i staden, de första böterna på 200 …