Glöm plånboken, Google Wallet är uppdaterat

Google har uppdaterat sin betalningsapplikation och elektroniska plånbok med en i Spanien mycket efterlängtad funktion.

Google Wallet

Mobiltelefoner har funnits med oss i flera år och i allt högre grad kan de ersätta en mängd saker som vi hade med oss. De kan nu ersätta bilnycklarna, de kan vara husnyckeln, kreditkortet, boardingkortet för ett flyg, etc. Google och Apple är de två företag som har arbetat mest i detta avseende, och nu tar det förstnämnda ett steg framåt.

Google Wallet kom till Spanien för ett år sedan och ersatte Google Pay med löftet att det inte bara skulle tjäna till att göra betalningar med bankkort. Utan dessutom som en digital plånbok, därav namnbytet. Sedan dess har många lojalitetskort, boardingkort för många flygbolag etc. lagts till.

Nu går utvecklingen in i nästa fas.

Med Google Wallet kan du nu ta ett foto av ett kort med en streckkod eller QR-kod och replikera det i applikationsgränssnittet. Nyheten innebär att du nu till och med kan ha ditt Carrefour-kort i mobilplånboken. För tillfället är möjligheten att göra detsamma med magnetkort eller NFC-kort inte klart.

För att lägga till ett nytt kort eller QR-kod till applikationen, så gör du så här: Öppna appen, klicka på knappen lägg till i plånbok och välj det sista alternativet, som heter foton. Om du trycker på den öppnas gallerigränssnittet och du kan lägga till bilden du vill digitalisera.

Det är viktigt att bilden tydligt visar QR-koden eller streckkoden, som inte flyttas och som gör att den kan läsas senare med andra enheter. För detta måste du ta en skärmdump eller foto av koden i fråga.

När du lägger till kan du lägga till ett namn och en beskrivning för att veta vad varje kod är för i Google Wallet. Detta nya pass kommer att visas som en QR eller streckkod utan ytterligare information. Men om du klickar på ikonen i det övre högra hörnet, den med de tre prickarna, kommer bilden som har laddats upp.

Utöver namnet och beskrivningen anges datumet då det lades till, samt ett alternativ, som är markerat som standard. Det låter dig använda passet i alla Google-appar, som Maps, Calendar, etc. Om du vill kan du också ta bort passet från den här delen av gränssnittet.

Här fungerar Google Wallet.
Här fungerar Google Wallet.

Relaterat till ovanstående:

Betalning med mobiltelefon ökar.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Smugglare i båtjakt.

Spansk polis i dramatisk båtjakt efter smugglare

Guardia Civil i Spanien har släppt bilder på en lyckad båtjakt som resulterade i ett …