Guardia Civil har fått nya moderna bilar

I början på veckan fick de 211 nya moderna bilar, inköpet ingår i Guardia Civils strävan att modernisera och göra fordonsflottan mer hållbar.

Guardia Civil, ny modern bil.

De märken som valts ut är Renault (117 fordon), BMW (70) och SsangYong (24), enligt inrikesministeriet. De finansieras av nästa generations EU-fonder för återhämtning, transformation och motståndskraft.

Guardia Civil, Renault Megane.

Renault Megane: De 117 fordon av det franska märket som har förvärvats har en 160 kW elmotor (cirka 215 hk ). De har en räckvidd på 438 km, samt miljömärket ”noll”.

SsangYong: Den valda modellen är Rexton Pro 4×4, det är en riktig stridsvagn. Sju av de 24 fordon som de har skaffat har ett patrullkit, en främre stötfångare mot inkörning och dragkrok.

BMW X-3: Juvelen i kronan är detta senaste tillskott 70 stycken BMW X-3, de är hybrider och har 289 hk tillgängligt. Dessutom har även de miljömärkningen ”noll”.

Guardia Civil, BMW X-3.

Det totala värdet av dessa fordon uppgår till mer än 9,5 miljoner euro, och denna integration syftar till att få en modern, effektiv och hållbar mobil fordonspark. Under 2023 har Guardia Civil utökat sin flotta med totalt 676 fordon (578 bilar och 98 motorcyklar).

Kamouflerade bilar

Du har säkert hört talas om mer än en gång om de böter som utfärdats med hjälp av Guardia Civils kamouflerade fordon. De som gömmer sig vid vägarna med radar eller som helt enkelt övervakar trafiken. Dessa fordon är vanligtvis inte polismålade, utan de ser ut som vilket fordon som helst vid första anblicken. Men det finns en detalj som du kan titta på för att skilja dem åt.

Registreringsskylt

Det handlar om registreringsskylten. Många av dem har initialerna PGC (Parque de la Guardia Civil) så det är lätt att känna igen dem.

Fler artiklar om trafiken i Spanien: TRAFIK.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Virgen del Carmen.

Virgen del Carmen firas den 16 juli

På kvällen den 16 juli firas fiskarnas och sjömännens skyddshelgon Virgen del Carmen i de …