a:1:{s:6:"format";s:8:"1143x140";}
SELECT ID, post_content FROM wp_hej_posts, wp_hej_postmeta WHERE ID = post_id AND post_status = 'publish' AND meta_key = 'ts-ads-format' AND meta_value IN ('1143x140') ORDER BY RAND()
a:1:{s:6:"format";s:7:"768x475";}
SELECT ID, post_content FROM wp_hej_posts, wp_hej_postmeta WHERE ID = post_id AND post_status = 'publish' AND meta_key = 'ts-ads-format' AND meta_value IN ('768x475') AND ID NOT IN (2106) ORDER BY RAND()

Kontrollera om det finns maneter med en app

Maneter uppträder på de flesta stränder då och då, med en lättanvänd app kan du kontrollera i realtid hur det ser ut på stränderna i Spanien.

Maneter

Att ta ett dopp i havet är en av sommarsäsongens största nöjen. Miljontals människor reser till Spaniens stränder varje år med ett mål i åtanke: att svalka sig och koppla bort vardagen. Det finns dock ett element som kan förstöra din stranddag: maneter.

Förekomsten av maneter kan göra att besökare föredrar att inte bada eller väljer att gå till en annan strand. Som svar på det här problemet har gratisappen MedusApp dykt upp, genom vilken du kan ta reda på maneternas situation i realtid på vilken strand som helst.

Så här fungerar MedusApp, applikationen som berättar på vilka stränder som det finns maneter.

Medusapp

MedusApp skapades av en grupp datavetare från Polytechnic University of Valencia (UPV) och forskare från University of Alicante (UA). MedusApp är en applikation för kollaborativ manetobservation.

Appen är helt gratis, tillgängligt för iOS och Android, och liksom andra appar kräver det att användare aktivt deltar för att det ska fungera. Konceptet är att varje gång en person ser en manet på stranden de befinner sig på så rapporterar de det i appen.

För trovärdighetsskäl är det att föredra att användare bifogar ett fotografi av maneten i fråga, men det är inte obligatoriskt. Dessutom spelar det ingen roll om maneterna har setts i havet eller på sanden.

Lättanvänd app.

Den interaktiva kartan kan konsulteras när som helst för att kontrollera iakttagelser i det önskade området. Varje iakttagelse av maneter eller andra föremål representeras av en ikon, och varje gång någon rapporterar en ”manetfri strand” visas en grön prick.

Webbplatsen själv anger att färgen på glorian runt ikonen indikerar hur smärtsamt de bränns. Det finns icke-brännande (vita), lätt brännande (gul), brännande (orange) och mycket brännande (röda) arter. Slutligen, om du ser manetikonen i grått betyder det att det är en icke-certifierad observation. Antingen för att det inte kan garanteras att arten som porträtteras är den som anges, eller för att den inte skickades direkt (live-foto med GPS-koordinater), utan genom galleriet med manuell platsindikation.

Datasäkerhet.

Enligt utvecklaren delas inte dina uppgifter med andra företag eller organisationer. Din data krypteras när den skickas och överförs via en säker anslutning. Du kan när som helst begära att dina data raderas.

Det finns vackra självlysande maneter.

Precis som det finns en app för maneter så finns det en för myggor.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001.

Läs också

Lekfull golf eller hemligheten bakom ännu bättre prestationer

Golf och dess prestationer förknippas ofta med allvar, disciplin, målmedvetenhet och en vilja, nästan ett ”måste” att lyckas, att sänka sitt handicap, att vinna och till och med erövra prispengar.