Lågpris eller traditionella spanska bensinstationer

Antalet lågpris bensinstationer har mer än fördubblats i Spanien under det senaste decenniet, men har de sämre bränsle?

Lågpris bensinsatation

Sedan kriget i Ukraina startade har alla upplevt en turbulent prisbild på bensin- och dieselpriset. Båda två bränsletyperna översteg två euro litern förra sommaren och priserna ligger fortfarande i snitt över 1,50 euro per liter.

Sett med den bakgrunden är det kanske ingen överraskning att budgetstationer för fordonsbränsle är på frammarsch. Enligt konsumentorganisationen OCU kan man spara runt 10 % genom att tanka på lågprisstationer istället för traditionella bensinstationer. För den genomsnittlige bilisten innebär det en besparing på runt 300 euro per år.

I slutet av förra året fanns det 12.084 bensinstationer i Spanien, varav nästan hälften faller inom kategorin lågprisstationer. Faktum är att under de senaste tio åren har dessa budgetföretag ökat med 64,8 %.

Men är lågprisstationerna ett bättre alternativ?

Många förare har sina tvivel om kvaliteten på bränslet som erbjuds på budgetstationerna. Det florerar myter om hur dessa företag kan erbjuda diesel och bensin så billigt. Men verkligheten är att både bensin och diesel måste genomgå rigorösa kontroller för att uppfylla stränga europeiska kvalitetsstandarder. Dessa säkerställer att bränslet som tillhandahålls av alla stationer för fordonsbränsle uppfyller kraven för användning i fordon, oavsett om de är lågpris eller inte.

Här i Spanien finns det i grunden en enda bränsleleverantör: Exolum, formellt Compañía Logística de Hidrocarburos (CLH). Detta företag distribuerar ut allt bränsle i Spanien och säkerställer att produkterna som kommer till bensinstationerna uppfyller kvalitets och säkerhetskrav. Exolum distribuerar bränsle även i Storbritannien, Irland, Tyskland, Nederländerna, Portugal, Panama, Ecuador och Peru.

Så varför är bränslet billigare på lågprisstationer?

Det enkla svaret är att lågprisstationerna har mycket färre omkostnader och de besparingar de gör på personalkostnader och inredning av snygga butiker överförs till kunden. Lågprisstationer har många gemensamma drag: Självbetjäning, vilket minskar på antalet anställda, och de har sällan butiker eller kafeterior. Vilket också sparar personal- och underhållskostnader.

Dessutom är automatiserade bensinstationer vanligtvis mycket mindre än sina traditionella konkurrenter. De ligger normalt på en yta av cirka 600 kvadratmeter jämfört med mellan 1.000 – 2.000 m2.

Slutsats.

Även om bränslet som säljs på alla bensinstationer i huvudsak är desamma så finns det vissa skillnader. De dyrare märkena använder sig ofta av speciella tillsatser som kan förbättra baskvaliteten. Den spanska organisationen för petroleumleverantörer (AOP) som samlar företag som BP, Cepsa och Repsol har sin uppfattning klar. De har alltid hävdat att dessa tillsatser minskar förbrukningen, förbättrar motorns smörjning, förlänger livslängden på fordonet och minskar utsläpp av CO2.

Enligt AOP kan dessa dyra tillsatser spara förare mellan 3 och 4 procent på driftskostnaden.

Även om vissa högpresterande fordon kan dra nytta av premiumbränsle, är det i slutändan inte farligt för ditt fordon att använda billig bensin eller diesel. Allt bränsle som säljs i Spanien måste följa standarden för minimikvalité.

Relaterat till lågpriskedjor för fordonsbränsle i Spanien:

Cepsa köper lågpriskedjan Ballenoil.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Playa de Las Canteras, Kanarieöarna.

Sommarvädret tar paus i delar av Spanien

I början av veckan har vi stabilt sommarväder i Spanien, men på onsdag blir det …