Många bilar i Spanien är för gamla

30 procent av Spaniens fordon är för gamla för att kunna få något miljömärke och blir därmed bannlysta från städernas lågutsläppszoner.

Miljömärket från DGT avgör vilka fordon som får köra in i de nya lågutsläppszonerna. Vilket i praktiken kommer att innebära att de äldre fordonen inte kommer att få tillträde till stadskärnorna. Alla kommuner med fler än 50.000 invånare kommer enligt lag att upprätta lågutsläppszoner (ZBE). Samt alla kommuner med mer än 20.000 invånare som överskrider de maximalt tillåtna föroreningsnivåerna. Kommuner som inte måste införa zonerna får göra det om de så vill, de är uppmanade men de är inte tvingade.

För närvarande är det bara ett drygt dussin storstäder som har infört zonerna, men det tillkommer fler och fler allteftersom och förväntas vara allmänt infört till hösten.

Circulo Neutral in Motion (NIM)” som består av olika föreningar från den spanska bilsektorn har denna vecka varnat för att nästan 30% av landets fordon inte kommer att kunna komma in i lågutsläppszonerna. Enligt gruppen är fordonen i Spanien i genomsnitt 13,9 år gamla vilket är en bra bit över EU-genomsnittet som är 12 år.

En 20 år gammal bil förorenar lika mycket som som fem nya bilar, med samma teknik och bränsle” hävdar NIM.

Att reglera tillgången till zonerna borde verkligen bidra till att förbättra luftkvaliteten i de spanska städerna och minska effekterna av klimatförändringarna, men gruppen hävdar att det verkliga problemet är antalet gamla bilar på vägarna.

För att ta itu med problemet har NIM uppmanat regeringen att ge direkt stöd till bilister som köper nyare fordon och att reformera det nuvarande registreringsskattesystemet för att göra det billigare att köpa mindre förorenande bilar. Vid ett möte förra veckan bad representanter från den nationella bilsektorn premiärminister Sánchez att överväga skatt- och momssänkningar för företag och företagare som väljer nollutsläppsfordon.

Märken

Spanien har redan implementerat ett incitamentsprogram för köp av elfordon, men mottagandet har hittills varit en besvikelse då köparna fortfarande föredrar bensin- eller dieselmodeller.

Mer om bidragsmöjligheterna:
Bränslepriserna i Spanien – bidragsmöjligheter


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Årets Oliv 2024

Årets Oliv – ett nordiskt avtryck i Esteponas kulturliv

Kultur kan representeras i många olika former, något som anammas av föreningen Estepona Nórdico med …