Nextbike expanderar i Spanien

Cykeldelningsföretaget Nextbike lanserade fyra nya system i Spanien i början av året och ytterligare tre tillkommer i sommar.

2023 expanderar Nextbike kraftigt i Spanien. Den europeiska marknadsledaren för cykeldelning har också vunnit anbuden på system i Santander, Arteixo och Bizkaia-regionen. Efter introduktionen av Ambici i storstadsregionen Barcelona kommer ytterligare ett nätverkssystem från Nextbike Spanien att lanseras senare i år.

BIZKAIBIZI-erbjudandet för hela Bizkaia-regionen runt staden Bilbao inkluderar 600 moderna elcyklar. Dessa kommer inte bara att komplettera det befintliga Bilbaobizi-systemet, utan också ge åtta andra städer tillgång till individuell och hållbar mobilitet. Sextio stationer gör att cirka 750.000 personer kan ansluta sig till cykeldelningstjänsten. Förutom elcyklar är även trikes, cyklar med tre hjul integrerade i sortimentet. En speciell egenskap i anbudet, med syfte att göra systemet lätt tillgängligt för alla.

Ytterligare ett elcykelsystem kommer att introduceras i Santander senare i sommar. Santanderbici-erbjudandet, som drivs i samarbete med staden. Det är designat för 220 elcyklar, som finns tillgängliga för kunder på tjugo stationer. Förutom 35 e-cyklar kommer Nextbike även att tillhandahålla 100 av sina klassiska vanliga cyklar för systemet i Arteixo. Även detta system är planerat att starta under sommaren.

Nextbike i Las Palmas

Nextbike driver för närvarande tio cykeldelningssystem i Spanien med fler än 3.000 cyklar. På grund av de nyvunna anbuden och utbyggnaden av befintliga system kommer cykeldelningsutbudet att växa till minst tolv system med nästan 6.000 cyklar i år. Bilden är från Las Palmas.

Fakta om Netbike

Nextbike GMBH är ett tyskt företag som grundades i Leipzig 2004, det övertogs av Tier Mobility 2021 och slogs samman med Tier Mobility SE 2022. Huvudkontoret ligger fortfarande i Leipzig där de har över 300 anställda. 2019 erkändes Nextbike som det bästa cykeluthyrningssytemet i Tyskland.

Idag finns de representerade i fler än 300 städer i över 18 länder och de har mer än 300.000 cyklar i systemet. De har ett flertal olika modeller och de vanligaste modellerna har en räckvidd på 50 kilometer. Mer information på företagets webbsida (tyska, engelska och spanska): Nextbike by Tier.

Nextbike by Tier

Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Smugglare i båtjakt.

Spansk polis i dramatisk båtjakt efter smugglare

Guardia Civil i Spanien har släppt bilder på en lyckad båtjakt som resulterade i ett …