Paul McCartney kommer till Spanien på turné

Den brittiske legenden Paul McCartney kommer att återvända till Spanien för en konsert, åtta år efter sitt förra spanska uppträdande.

Paul McCartney.

Han kommer att hålla två konserter på WiZink Center i Madrid den 9 och 10 december 2024. Tillkännagivandet kom genom ett pressmeddelande från Live Nation efter att de började släppa små reklamtips förra veckan.

Den före detta Beatlesmedlemmen återkomst till den spanska huvudstaden sker inom ramen för den världsturné Got Back som han har genomfört sedan 2022. Den inkluderade en serie på 16 konserter i USA och ett liveframträdande i juni på Glastonbury som fick fantastiska recensioner från kritiker. Trots att han fyllt 81 år har McCartney en avundsvärd energi på scenen och levererar en lång och omfattande show som inkluderar minnesvärda låtar från hans solokarriär. Samt hans tid med Wings och naturligtvis med de ikoniska Beatles-låtarna som Hey Jude och Let It Be.

Biljetterna släpps på fredag.

Biljetter släpps till försäljning på fredag den 21/6 klockan 10 på Live Nation, Ticketmaster och El Corte Inglés webbplatser. Priserna börjar för närvarande på ”45 euro + bokningsavgifter”. Innan resan till Madrid kommer decemberturnén att ha ett dubbelstopp i Paris (Paris La Defense Arena, den 4:e och 5:e december). Efter Spanien avslutas turnén med ytterligare två konserter i Manchester (Co-op Live, den 14:e och 15:e december). Samt en stor final med två shower i London (O2-arena, den 18:e och 19:e december).

Paul har kända musiker med sig.

Paul McCartney kommer att ackompanjeras av musiker som har samarbetat med honom i många år. Som keyboardspelaren Paul Wix Wickens, basisten och gitarristen Brian Ray, gitarristen Rusty Anderson, och trummisen Abe Laboriel Jr. Samt Hoy City Horns mässingssektion, bestående av bl.a. Mike Davis (trumpet), Kemji Fenton (saxofon) och Paul Burton (trombon). Konserten utlovar också en show bortom musiken. I tillkännagivandet står det att liveframträdandet kommer att innehålla ”spetsad audiovisuell teknik som ständigt uppdateras för att säkerställa en oförglömlig upplevelse från varje plats”.

Han skulle kommit tidigare.

Senaste gången Paul var här var 2016, men det var meningen att han skulle uppträda i Barcelona i juni 2020. Men det stoppades av de coronarestriktioner som gällde då.

McCartney är sällsynt att se i Spanien. Sedan 1965, när Fab Four bjöd på de historiska konserterna på Las Ventas i Madrid och La Monumental i Barcelona, har sångaren, basisten och kompositören bara återvänt sex gånger. Den första av dem under soloturnén The Paul McCartney World Tour (1989). Senare uppträdde han tre gånger i Barcelona, två i Madrid och en i Gijón. Den för åtta år sedan i huvudstaden var en föreställning som den spanska publiken minns med glädje. Där McCartney bjöd på över två och en halv timme med låtar som redan är popklassiker.

För den som inte vet hur Paul McCartney ser ut och låter:

Det finns givetvis mycket mer att göra när man ändå är i Madrid, ett exempel:

Madrids konstscen – konstmuseum i världsklass.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

WhatsApp sociala media.

15 skolbarn döms för AI-genererade nakenbilder

En domstol i Spanien har dömt 15 tonåringar till vardera ett års skyddstillsyn för att …