Primark lanserar modern webbsida i Spanien

Den internationella modeåterförsäljaren Primark är en stor favorit världen över men deras webbsida har lämnat mycket i övrigt att önska.

Primark i Sevilla.
Primark i Sevilla.

Den gamla webbsidan har bara visat en liten del av deras sortiment och det har gjort det svårt att se vad de har att erbjuda i sina butiker. Men nu har de lanserat en ny webbplattform i Spanien, efter en modell som med mycket gott resultat har testats i Storbritannien. Där har den faktiskt till och med blivit en riktig hit.

Den nya webbplatsen innehåller tusentals artiklar och den nya designen med mycket förbättrad navigering gör kopplingen bättre mellan onlinesökningen och köpet i butiken. Nu kan man både kontrollera vad som finns i lager i de olika storlekarna och om det finns i den närmaste butiken.

Kunderna kan nu bläddra igenom ett mycket bredare urval av de senaste kollektionerna, såväl som skönhets-, livsstils- och hushållsprodukter. Det går också att håll sig uppdaterade med alla nyheter och se vem som ligger bakom de hetaste samarbetena.

Primark i Madrid

Dessutom kan de fyndjägare som skapar ett onlinekonto att ha exklusiv tillgång till ”en önskelista”. Den gör det möjligt att välja ut och spara sina favoriter till ett senare tillfälle. Samt välja ut sin butik och prenumerera på nyhetsbrev för att bland annat få förhandsvisningar av nya kollektioner.

I slutet av förra året tillkännagav Primark att de skulle investera 100 miljoner euro på den spanska marknaden. Detta har inkluderat öppnandet av åtta nya butiker samt utbyggnad och förbättringar av många fler. Modeföretaget beräknar att dessa investeringar skapar mer än 1.000 nya jobb under de kommande två åren.

Primark öppnade sin första butik i Spanien i maj 2006, i Plenilunio (Madrid) och har nu 56 butiker utspridda över hela landet. För mer information besök: Webbplatsen för Primark.

Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Årets Oliv 2024

Årets Oliv – ett nordiskt avtryck i Esteponas kulturliv

Kultur kan representeras i många olika former, något som anammas av föreningen Estepona Nórdico med …