Problem på Palma de Mallorcas flygplats

Personal på Palma de Mallorcas flygplats har utlyst strejker fram till slutet av mars och dessutom pågår underhållsarbeten på flygplatsen.

Palma de Mallorcas flygplats.
Palma de Mallorcas flygplats. Foto: Marc Ryckaert, CC.

Flera flygbolag har varnat för att de som skall flyga till Palma de Mallorcas flygplats över påskhelgen bör förbereda sig på störningar. Sannolikt blir det störningar av olika slag, men långa köer och förseningar är högst troliga.

Tusentals turister förväntas strömma till flygplatsen över påskhelgen. Men flygplatsen är strejkdrabbad sedan den 22 mars och strejken beräknas pågå åtminstone fram till den 31 mars. Detta har lett till rädsla för långa köer och väntetider vid säkerhetskontrollerna som kan resultera i missade flygningar. Researrangören Tui har skickat u e-postmeddelanden till sina kunder och råder dem till att se till att beräkna extra tid för säkerhetskontrollerna. De varnar för en ”potentiell situation” för de som flyger till eller från Palma flygplats.

Dessutom pågår det underhållsarbeten på flygplatsen.

Förutom strejkvarningen har flygbolaget Jet2 utfärdat en varning för flygförseningar på grund av pågående underhållsarbeten. Dessa arbeten förväntas pågå fram till den 27 mars. Flygbolaget rekommenderar därför att man beräknar extra tid för att klara av avgångar och ankomster.

Mallorcas flygplats hanterade 31,1 miljoner passagerare 2023 vilket gjorde den till den tredje mest trafikerade i Spanien förra året.

För sommaren som kommer är det andra problem som möter resenärerna.

Det är kapacitetsbrist så tidig bokning är nödvändig: Färre flyg och dyrare biljetter i sommar.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Årets Oliv 2024

Årets Oliv – ett nordiskt avtryck i Esteponas kulturliv

Kultur kan representeras i många olika former, något som anammas av föreningen Estepona Nórdico med …