Reggaeton Beach Festival 2024 i Nerja

Evenemanget som hålls på Playa El Playazo i Nerja den 6 och 7 juli 2024 har en stor uppsättning internationellt kända artister.

Reggaeton Beach Festival 2024 i Nerja.

RBF lineupen i Nerja innehåller internationella artister som Anuel AA, Justin Quiles, Bryant Myers, Tiago PZK, El Alfa, Tainy, Lenny Tavarez, Nio García, Álvaro Díaz och Brray. Reggaeton Beach Festival kommer också att vara värd för framträdanden av DJ:s på toppnivå. Som Ballesteros, Albert Gonzalez, Juanjo García, Samuel G, Delamo, Alex Pantoja och Elvis DJ.

Ledningen för evenemanget påpekar att allt sker dagtid med öppettider från 16:00 till 21:00. Så besökarna får gott om tid att njuta av kommunen och dess vackra omgivningar.

Det utlovas fantastisk musik och festivalen hålls på ett stort område med konstgräs och alla faciliteter som förväntas av en musikfestival. Där kommer att finnas barer och ett gastronomiskt utrymme med ett brett urval av rätter från hela världen, även veganska och glutenfria.

Ett litet smakprov på musiken.

Stranden där evenemanget hålls.

Playa El Playazo ligger väster om själva staden och den är hela 1,7 kilometer lång och 30 meter bred. Sanden är tjock och mörk, typisk för Nerjas stränder. Det är en av de mest autentiska stränderna i området omgiven av små gårdar och sockerrörsplantager. Det lite avskilda läget och längden gör den till en av de tystaste i Nerja, en tystnad som förvisso bryts under festivalen.

Reggaeton Beach Festival är en kringresande företeelse.

Nerja på Costa del Sol sällar sig nu till de övriga platserna i Spanien där Reggaeton Beach Festival hålls. Den går också av stapeln i Valencia, Kanarieöarna, Madrid, Kantabrien, Balearerna, Katalonien, Asturien och Galicien. Mer om detta på festivalens webbplats.

Lite mer RBF från 2023.

Mer intressant om Nerja på östra Costa del Sol.

Nerja – en helt annan puls.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Microsoft

Microsoft investerar stort i norra Spanien

Microsoft planerar att investera 2,3 miljarder dollar i ett nytt datacenterprojekt i Aragonien i norra …