Sierra Nevada är stängt för säsongen

Södra Spaniens skidort Sierra Nevada har stängt den i år ovanligt korta vintersäsongen, med fler än en miljon besökare.

Sierra Nevada skidort.
Sierra Nevada.

Säsongen 2022-23 besöktes skidorten av 1.061.676 personer, varav 810.530 var skid- eller snowboardåkare. Anläggningen har noterat en genomsnittlig hotellbeläggning på 65 % med cirka 41 miljoner euro i omsättning och en slutlig rörelsevinst på över 9 miljoner euro.

Junta de Andalucías rådman för utveckling, Rocío Díaz säger att: ”Det är bra siffror som uppnåtts under en mycket komplicerad vädersäsong”.

Sierra Nevada skidort stängt för säsongen.

Ovanlig värme tvingade till stängningen av flera skidorter över hela Spanien i januari. Men senare under månaden när kylan återvände, och med den en enorm snöstorm, tvingades även Sierra Nevada stänga under ett par dagar.

Sierra Nevada har kunnat övervinna en kort säsong, där kylan har kommit sent och värmen väldigt tidigt,” sa Diaz. Sierra Nevada hade i genomsnitt 40,2 kilometer pist öppet under den korta säsongens 135 dagar.

Sierra Nevada, utsikt mot norr.
Sierra Nevada, utsikt mot norr.

En video från den 25 mars i år.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Terrass som rasade i Palma de Mallorca.

Terrassen som rasade i Palma hade nyligen invigts

Kollapsen av terrassen orsakade 4 människors död och skadade nästan 30 varav 16 fick föras …