Spansk polis förstärker säkerheten i Portugal

Guardia Civil bidrar med många enheter inför World Youth Day i Portugal, Spaniens insats varar mellan den 1 och 6 augusti.

Arbetet sker i samarbete med den portugisiska nationalgardet (GNR) i staden Fátima. Anledningen är ankomsten av påven Franciskus till Sanctuary of the Virgin of Fatima där han är planerad att presidera över de religiösa handlingar som planeras under WYD-veckan. Något som vi på Hej! Spanien skrev om för 6 dagar sedan i denna artikeln: Portugal inför reserestriktioner.

Den spanska förstärkningen lär behövas

Enligt de portugisiska myndigheterna kommer den bekräftade närvaron av påven vid WYD att involvera deltagande av mer än 1,5 miljoner pilgrimer. Närvaron av spanjorer förväntas vara en av de största under dessa evenemang. Deltagandet av Guardia Civil i WYD är resultatet av polissamarbetet med National Republican Guard. Vilket kommer att återspeglas i den enorma säkerhetsoperation som organiseras av värdlandet.

Guaredia Civil till häst.
Guardia Civils kavalleri deltar.

Guardia Civil kommer att tillhandahålla blandade patruller, en kavallerigrupp, anti-drönarteam, TEDAX (bombskydd) och civilklädda enheter. Samt PEGASO-team (kontroll av luftrummet) och ett mobilt pilgrimsservicekontor vid Sanctuary of Fatima.

Guardia Civil Tedax
Förhoppningsvis behövs inte denna roboten användas.
Guardia Civil Pegaso
Övervakning från ovan är effektivt.

Som ett resultat av det goda rykte som ”Office of Attention” har förvärvat tack vare den service den tillhandahåller pilgrimer på den berömda Camino de Santiago, ville de portugisiska myndigheterna ha detta kontor tillgängligt.

Tusentals pilgrimer kommer också med flyg

Samtidigt väntas tusentals europeiska och internationella pilgrimer, främst från Sydamerika, anlända med flyg. Detta samarbete anses viktigt för att säkerställa trafiksäkerhet och trafikkontroll. Samt vägledning vid behov för fordon på huvudvägarna som används av internationella deltagare som reser över landgränsen

Guardia Civil och GNR
Tillfartsvägarna kontrolleras gemensamt.

Guardia Civil har erbjudit sitt stöd till de portugisiska myndigheterna för förberedelser och förflyttning av fordon, tåg och bussar. Det kommer att hjälpa till att kontrollera rörelsen för organiserade grupper av människor som reser från Spanien till Lissabon och Fatima för att delta i veckans religiösa evenemang.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Terrass som rasade i Palma de Mallorca.

Terrassen som rasade i Palma hade nyligen invigts

Kollapsen av terrassen orsakade 4 människors död och skadade nästan 30 varav 16 fick föras …