En ny funktion hos WhatsApp

Den populära meddelandetjänsten inför snabba videomeddelanden, den nya funktionen rullas redan ut och inom ett par veckor har alla tillgång till den.

WhatsApp snabba videomeddelanden.

Det är bara en dryg månad sedan vi på Hej! Spanien senast fick anledning att skriva om nya funktioner i WhatsApp. Och nu kommer det ytterligare en nyhet.

Nu lägger Mark Zuckerbergs företag Meta till en ny twist med sin nya snabbmeddelandetjänst för videomeddelanden. Dessa klipp, upp till 60 sekunder långa, kan spelas in och delas direkt i realtidschatt. Du kan nu gratulera födelsedagar, ge goda nyheter eller svara på ett mycket mer personligt sätt genom WhatsApp.

Sättet att göra det är enkelt och snabbt. Tryck bara på ljudinspelningsikonen för att växla till videoläge och håll den sedan nedtryckt för att spela in klippet. Precis som med röstmeddelanden kan du också svepa uppåt för att låsa och spela in handsfree. Videor spelas automatiskt upp på tyst när de öppnas i en chatt, och om du trycker på dem slås ljudet på.

WhatsApp ser till att dessa videomeddelanden, liksom resten av innehållet på plattformen skyddas med end-to-end-kryptering.

Vi på Hej! Spanien använder appen för i stort sett all kommunikation mellan våra medarbetare. Vi har den installerad både på telefoner och datorer.

För den som vill veta mer om WhatsApp:

WhatsApp får nya funktioner (21/6-2023).
WhatsApp får redigeringsfunktion (19/5-2023).

En video om hur det fungerar, visserligen på spanska. Men grafiken gör det lätt att förstå ändå:


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Smugglare i båtjakt.

Spansk polis i dramatisk båtjakt efter smugglare

Guardia Civil i Spanien har släppt bilder på en lyckad båtjakt som resulterade i ett …