Starlite-festival i Marbella söker personal

Årets upplaga av den populära musikfestivalen genererar fler än 1.000 nya jobb, intervjuerna börjar idag och håller på till fredag.

Starlite, Marbella
Starlite, Marbella

Festivalen som hålls i Nagüeles stenbrott i Marbella från mitten av juni till början av september utökas kraftigt i år, därav det stora behovet av ny personal. För första gången öppnar de fyra restauranger inne på festivalområdet vilket gör att de behöver mer än dubbelt så mycket personal som förra året.

Organisatörerna för festivalen strävar efter att tillsätta tjänster inom områdena logistik, catering, biljettförsäljning, säkerhet, reception eller kommersiellt område.

Det innebär att de jobbsökande som har registrerat sig på musikfestivalens hemsida kan söka jobb som: Biljettförsäljare, vaktmästare, områdes- och barchefer, servitörer, säkerhetsvakter, chaufförer , parkeringsassistenter, logistiksamordnare eller kockar.

För att välja ut anställda kommer plattformen som hanterar urvalsprocessen och som kallar kandidaterna att personligen genomföra mer än 500 dagliga intervjuer. Dessa sker på Palacio de Ferias y Congresos Adolfo Suárez, under de fyra dagar som processen pågår.

Här är sidan för anmälningar: Trabaja en Starlite Occidental.

2022 års upplaga genererade cirka 6.450 heltidsjobb. Under sina elva upplagor har festivalen direkt eller indirekt, genererat närmare 32.000 heltidsjobb. Förra årets upplaga slog publikrekord med fler än 362.000 besökare under festivalens tre månader.

För den som inte känner till festivalen finns här en informativ video:

Relaterad artikel:

Musikfestivaler på Costa del Sol 2023.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Smugglare i båtjakt.

Spansk polis i dramatisk båtjakt efter smugglare

Guardia Civil i Spanien har släppt bilder på en lyckad båtjakt som resulterade i ett …