Tågförbindelserna mellan Málaga och Barcelona utökas

Två nya höghastighetståg på linjen Málaga och Barcelona kommer ut på spåren i oktober, det betyder 7.000 nya platser per vecka.

S-103 AVE
S-103 AVE.

Tågoperatören Renfe gör utökningen eftersom de har upplevt en stor efterfrågan på förbindelser till Costa del Sol. De nya förbindelserna kommer igång den 17 oktober vilket betyder att det då finns fyra dagliga förbindelser mellan de två storstäderna.

De nya tågen kommer att avgå från Málaga klockan 8:30 varje morgon och lämna Barcelona klockan 15:15 varje eftermiddag.

Dessutom får alla tåg på linjen högre kapacitet.

Alla AVE-tågen mellan Málaga och Barcelona kommer från mitten av oktober att utföras av tåg i serie 103. Dessa modernare tåg tar många fler passagerare än de som används idag. Med alla dessa förändringar som görs så kommer förbindelserna till och från Costa del Sol att öka med 1.000 platser per dag. Detta betyder att linjen Barcelona-Málaga får 12.000 platser per vecka jämfört med de 5.000 som erbjuds idag.

För att underlätta för resenärerna har Renfe varit tvungna att ändra i tidtabellerna för AVE-linjen Málaga – Barcelona. De nya tidtabellerna gäller från den 17 oktober. Fullständig information finns på Renfes webbsida och det går redan nu att köpa biljetter för resor fram till december 2024.

En kort presentation av de aktuella tågen S-103 AVE:

Det var inte länge sedan förbindelsen till Madrid utökades.

Tågförbindelserna mellan Málaga och Madrid utökas.

Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Terrass som rasade i Palma de Mallorca.

Terrassen som rasade i Palma hade nyligen invigts

Kollapsen av terrassen orsakade 4 människors död och skadade nästan 30 varav 16 fick föras …