TEMA: Torremolinos EuroPride 2027

APARTAMENTOS ENTRE PLAZAS · Regnbågsmänniskor är så välkomna

Pier Bertolotto var sju år och kom till Torremolinos 1970 på semester tillsammans med sina föräldrar som båda var från Italien. Pier minns de stora byggkranarna som var uppställda för att bygga flera av de stora husen i staden. De hade tidigare alltid rest till Italien på semester men föräldrarna beslöt sig för att denna gång åka till Torremolinos som var ett resmål som många talade om. 

Nu är året 2023, Pier är 60 år och bor med sin man Johan (49 år) i centrala Torremolinos på Plaza Costa del Sol. Pier som tidigare arbetat som artist i gruppen Touch, eventfixare och manager för bl.a. gruppen Afro-Dite beslöt sig för att tillsammans med Johan (tidigare anställd på Tui) att flytta söderut. 

Pier Bertolotto i Toremolinos
Pier besöker Torremolinos 
som sjuåring 1970

Det betyder naturligtvis mycket för oss som företagare i Torremolinos och då hoppas vi på att våra lägenheter fylls av glada och härliga regnbågsmänniskor.

Att sätta Torremolinos på kartan

De letade på ett antal olika platser, bland annat på Gran Canaria och i Fuengirola men bestämde sig till slut för att ”gaymetropolen” Torremolinos var den rätta platsen. 

År 2014 köper de två lägenheter, idag har de nio lägenheter i företaget Apartamentos entre plazas som drivs som Airbnb. De drev tidigare en blomstrande hotellverksamhet i Märsta, BoKloster VillaHotell som de avyttrade 2019 och år 2020 flyttade de på heltid till Torremolinos. Pier och Johan som varit ett par i 18 år och gifta i 2 år driver nu företaget på egen hand tillsammans med två hjälpredor som sköter städning av de åtta lägenheter som hyrs ut på kort- eller långtid. Det blir många frågor online gällande de smakfullt inredda lägenheterna och arbetet med inredningen är något som Johan och Pier gemensamt planerar. De har många bokningar och de berättar med stolthet att de har mottagit utmärkelsen ”Superhost” som Airbnb med betyget 5.0 av tidigare hyresgäster.

 Pier kommenterar att staden har sökt om EuroPride 2027 och säger att det verkligen skulle sätta Torremolinos på kartan. Det betyder naturligtvis mycket för oss som företagare i Torremolinos och då hoppas vi på att våra lägenheter fylls av glada och härliga regnbågsmänniskor.

Hur tänker ni då gällande er framtid frågar jag Pier och Johan och svaret blir tydligt. 
– Vi hoppas på att bo kvar i vår fantastiska lägenhet högst upp i huset med utsikt över Medelhavet och Málaga. Vi har även många vänner som hyr av oss och vår idé för framtiden är att omvandla konceptet till ett boende för äldre HBTQI-personer. Vi har det bästa av två världar, vårt underbara sommarhus på Vindö i Värmdö skärgård och vår lägenhet i Torremolinos. Det är en stor glädje att vi kan arbeta med företaget tillsammans, säger Pier, Johan nickar instämmande och det gör även Zoe (en griffon) som är familjens lilla (p)älskling. 
– Det ska vara kul att leva tycker vi båda, på ålderns höst vill vi se fredagsstripp och drugbingo (bingo med värdinna i drag). Det är nu det roliga börjar!

Alla artiklar under temat Torremolinos EuroPride 2027 finns i vårt arkiv under taggen: EUROPRIDE.


Christer Fällman

Jag heter Christer och har tidigare arbetat som trädgårdsmästare och handledare inom Stockholms stad på Sinnenas Trädgård, en terapeutisk trädgård för äldre med diagnosen demens. Jag är även grundare av Regnbågens Seniorboende, en kooperativ hyresrättsförening och den första i Europa för äldre HBT-personer. Numera är jag pensionär och bor större delen av året i Torremolinos, övrig tid i Stockholm. Jag ser mycket fram emot att få vara en i gruppen av de skribenter som skriver för Hej Spanien.

Läs också

Kolonilotter för odling.

Varför se på film när du kan odla bio?

Kliar det i dina gröna fingrar på ett sätt som balkongens blomkrukor inte kan mildra? …