Torremolinos har haft en extremt bra november

Torremolinos passerade fem miljoner övernattningar i november 2023 och det är den populära stadens bästa resultat någonsin.

Torremolinos

Kommunen räknade till 60.353 resenärer i november, en siffra som motsvarar en ökning med 76 % jämfört med besökarna under samma period förra året, medan övernattningarna förra månaden uppgick till 267.207 det är 52 % fler än 2022. Totalt i år hade Torremolinos vid november månads utgång uppnått 5.237.570 övernattningar, vilket är års-rekord.

Margarita del Cid

Borgmästaren i Torremolinos, Margarita del Cid, har firat de historiska rekorden samtidigt som hon betonar styrkan i Torremolinos turistsektor. ”Dessa siffror är en återspegling av turistledningen i vår stad tack vare engagemanget och arbetet från hela sektorn som tillsammans med kommunfullmäktige har kunnat ge staden energi så att turistutbudet upprätthålls under hela året”.

Det är den internationella turismen som är störst.

Internationell turism slår återigen rekorden i november med nästan dubbelt så många besökare än nationell turism. Flest är besökarna från Storbritannien, med 11.375 resenärer. Således var utländska turister förra månaden 39.492 medan nationella turister uppgick till 20.861. Enligt siffror från Institute of Statistics and Cartography of Andalusia (IECA).

-Dessa spektakulära rekord uppmuntrar oss att fortsätta arbeta för att bibehålla och öka, så långt det är möjligt. Siffrorna speglar att Torremolinos är en attraktiv, dynamisk, livsviktig destination som erbjuder viktiga komplement till besökare. Förutom de traditionella sol och strand och attraktioner finns ett omfattande kultur- och sportutbud som märks under hela året, säger del Cid.

Antalet anställda i hotellsektorn har ökat kraftigt.

I november sticker antalet anställda i hotellanläggningar ut och ökade med 57 % jämfört med förra året till 2.120 personer. Beläggningsgraden per hotell har också ökat till 63 %. Antalet besökare till staden i november representerar 36 % av alla resenärer till Costa del Sol. Dessutom har 35 % av övernattningarna skett på hotellanläggningar i denna del av provinsen

Mer om Torremolinos finns i vårt arkiv:

TORREMOLINOS.

Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

En bra strand.

Vad flaggorna på Spaniens stränder betyder

Att känna till vad de olika flaggorna betyder kan hjälpa till att undvika tragedier eller …