Torremolinos internationella jazzdag

Festivalen som trots namnet håller på i tre dagar kommer att innehålla högklassiga gratiskonserter på Plaza Costa del Sol.

Plaza Costa del Sol i Torremolinos
Plaza Costa del Sol i Torremolinos.

Evenemanget som främjas av Torremolinos kommunfullmäktige kommer även att erbjuda gratiskonserter på hotell, strandbarer och många andra platser i kommunen. Evenemanget har möjliggjorts tack vare en rad tunga sponsorer som Cervezas Alhambra, Aehcos och Aeplayas.

Torremolinos Jazz dag 2023

Det är idel välkända grupper, musiker och sångare som uppträder. På Plaza Costa del Sol kommer olika föreställningar att äga rum under hela helgen. Den 30 april klockan 21.30 uppträder ’O Sister!’ och den 29 april klockan 21.30 uppträder ’Jorge Patax Quartet’ med Aurora García, Luís Guerra och Dany Noel. Denna grupp kommer också att uppträda den 30:e klockan 19:30.

’Ogun Afrobeat’ kommer att bjuda på en konsert den 28:e och 29:e klockan 21:30 respektive 19:30, och ’Lito Fernández Roots Quartet & Suzzette’ uppträder den 28:e klockan 17:30. Den 28:e klockan 19:30 är det tur för ”Fire the Cannonball Quintet”, med Parrilla, Loring, Rifbjerg, De Delgado och Ampurdanés. Den 29:e klockan 17:30 ”Two For Swing” med María Esteban och Raquel Pelayo. Slutligen kommer ’Candela Vargas Quintet’ att uppträda den 30:e klockan 17:30.

Sist men inte minst kommer National Jazz Awards att delas ut på denna festivalen, som i år inkluderar 79 förstklassiga projekt.

Den som uppskattar jazz har därför all anledning att besöka Torremolinos från den 28 till den 30 april 2023.

Torremolinos kommun presenterar evenemanget:


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Terrass som rasade i Palma de Mallorca.

Terrassen som rasade i Palma hade nyligen invigts

Kollapsen av terrassen orsakade 4 människors död och skadade nästan 30 varav 16 fick föras …