Uber i Spanien lägger till tjänster

Uber lägger till delade turer som är en samåkningstjänst samt bokningar av tågbiljetter i Spanien via sin app.

Uber bil
Uber självkörande bil, foto: Dllu, CC.

Företaget har redan startat en samåkningstjänst i Spaniens huvudstad Madrid som heter UberX Share. Tjänsten syftar till att göra resandet mer hållbart samt att göra det möjligt för användare att spara upp till 30 % genom att dela med andra användare.

Initiativet tillkännagavs förra veckan under ett evenemang i Madrid, där företaget också tillkännagav integrationen av spanska tågbiljetter i sin app. I en pressrelease säger Uber att UberX Share-turer kommer att vara minst 8% billigare än UberX, som är plattformens mest populära alternativ. Tjänsten fungerar genom att en användare som har begärt skjuts meddelas att en annan passagerare vill åka i samma riktning. Användarna delar sedan på en del av resan eller hela resan.

UberX Share finns redan i flera länder.

Uber sa att tjänsten är utvecklingen av ett samåkningsinitiativ som den har haft i USA och vissa städer i Europa som Paris och Stockholm, under ett antal år.

Felipe Fernández Aramburu, chef för Uber i Spanien och Portugal, sa att detta är en del av plattformens strävan att göra städerna mer hållbara. Han tillade att företaget har sett initiativet fungera bra i andra städer där miljontals människor gärna delar sätt att åka och då sparar pengar.

Integrationen med järnvägen.

Integreringen med tågbiljetter över hela Spanien följer på ett liknande steg i Storbritannien som tillkännagavs för två år sedan. Integrationen är tack vare ett partnerskap med transportplattformen Omio, som först tillkännagavs i augusti 2022 .

Integrationen gör det nu möjligt för användare att boka en tågbiljett och hyra en bil med appen för samma resa. Aramburu sa att tillägget av järnvägar i Spanien var ett steg längre i Ubers utveckling till att bli den ledande appen för resor globalt.

Jean Francois Bessiron, chef för B2B för Omio Group, tillade att partnerskapet med Uber är en del av dess uppdrag att underlätta multimodala resor dörr-till-dörr.

Uber har åtagit sig att vara en nollutsläppsplattform i Europa och USA 2030 och resten av världen 2040.

Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Lokalpolisen i Málaga.

Hastighetskontroller med radar för elsparkcyklar

Málaga har börjat med radarkontroller av elsparkcyklarnas framfart i staden, de första böterna på 200 …