Universitetet i Málaga har öppet hus

För 19:e året i rad firar universitetet sina ”öppna dagar”, de äger rum i sportpaviljongen på Teatinos Campus den 22, 23 och 24 mars.

Målet med arrangemanget är att de som står i valet och kvalet om att söka in på universitetet skall få sina eventuella frågetecken uträtade. Här kan de lära sig i första hand om det akademiska utbudet av olika examina, professionella möjligheter, tjänsterna vid universitetet samt lösa deras tvivel om tillgång och tillträde till detta.

UMA Journadas de puertas abiertas

Under de öppna dagarna kommer det även att finnas tre traditionella tävlingar.

Dels en musikrelaterad tävling som vem som helst kan delta i: ”Destino UMA Songwriters Contest”, tyvärr har anmälningstiden för årets tävling redan gått ut. Men det är ju alltid intressant att se vem som vinner. Mer information om den tävlingen här.

Sen finns det något som heter ”II Gymkhana #SoyUMA2023”, det är en tävling som är till för att studenterna skall lära sig mer om centra och de tjänster som erbjuds vid universitetet i Málaga. Det är en lagtävling med tre personer i varje lag, varav minst en måste ha en mobiltelefon. Registreringen är gratis och sker i FGUMA:s monter 22,23 och 24 mars klockan 10:30 till 12:00. Mer information om detta (PDF) finns här.

Den tredje tävlingen är väl något som finns på många utställningar och mässor: Tävling om bästa montern under de öppna dagarna 2023. Tävlingen är öppen för alla fakulteter och universitet som är representerade som utställare. Det delas ut tre priser:

Jurypris: Juryn kommer att bedöma den konstnärliga kvaliteten på montern, såväl som integrationen av dess element med företagsdekorationen av montern.

Sustainability Award: Juryn kommer främst att bedöma användningen av återvunnet och återvinningsbart material och framför allt att det finns en plan för hållbarhet och återanvändning av de integrerande delarna av monterdekorationen.

Publikpris: Publikpriset är inte föremål för juryns beslut och det kommer att vara allmänheten som röstar fram detta.

Mer information om hela evenemanget: Puertas Abiertas.

En video från förra årets upplaga, Jornadas de Puertas Abiertas UMA 2022:


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Terrass som rasade i Palma de Mallorca.

Terrassen som rasade i Palma hade nyligen invigts

Kollapsen av terrassen orsakade 4 människors död och skadade nästan 30 varav 16 fick föras …