Uppgraderad tågförbindelse Valladolid – Alicante / Murcia.

Renfe uppgraderar sin höghastighetstjänst mellan Valladolid och Alicante / Murcia med helt nya S106-tåg med mycket större kapacitet.

Renfe Avlo S-106, Valladolid – Alicante / Murcia.
Renfe Avlo S106.

De gamla Avlo S112 ersätts den 21 maj med Renfes hittills modernaste tåg. De nya S106-tågen har en kapacitet på mer än 500 platser, vilket är 43 % mer än de gamla S112-tågen. Totalt sett innebär detta att kapaciteten på linjen ökar från knappt 5.000 till över 7.000 passagerare per vecka.

Det blir dessutom en trevligare reseupplevelse.

Förutom ökningen av antalet sittplatser lovar Renfe att de nya tågen har fler toppmoderna funktioner än de gamla. Samt att de skall vara mycket bekvämare för passagerarna. Resan företas i hastigheter upp till 300 km/h, men tågen är provkörda i 360 km/h.

Biljetter till Avlo-tågen kan just nu köpas till extrapris (Superprecios) för det facila priset av bara 7 euro per enkelresa. Denna introduktionskampanj gäller för resor från den 21 maj till den 21 juli 2024.

Sträcka och restid.

Renfe tillhandahåller sin Avlo-tjänst från Valladolid i regionen Kastilien och León till Alicante / Murcia i Spaniens sydöstra hörn. Det blir två dagliga frekvenser med en restid på 3 timmar och 42 minuter mellan Valladolid och Alicante. Avgång från stationen i Murcia klockan 10:32 och returresa från stationen Campo Grande i Valladolid klockan 15:50.

Murcia har två dagliga Avlo-tjänster, en i varje riktning. Dessa förbinder staden med Alicante och andra städer i Alicanteprovinsen (Orihuela, Elce och Villena) samt med Albacete, Cuenca och Madrid.

Så här ser de nya Avlo 106-tågen ut.

Så här ser S106-tågen ut inuti.

Mer aktuellt från Spaniens järnvägar.

Res gratis på Spaniens järnvägar i sommar.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Lokalpolisen i Málaga.

Hastighetskontroller med radar för elsparkcyklar

Málaga har börjat med radarkontroller av elsparkcyklarnas framfart i staden, de första böterna på 200 …