Väderprognosen lovar normalt väder för årstiden

För helgen som kommer och nästa vecka förutspås spridda skurar som drar in över landet men med fortsatt varmt väder.

Normalt väder för årstiden.
A=högtryck, B=lågtryck.

Fredagen den 8 september.

Norra Spanien får regn och kraftiga vindbyar under eftermiddagen, närmare bestämt i Galicien, Asturien och Kantabrien. På Costa del Sol kan det uppstå några korta åskväder under morgontimmarna. Övriga delar får soligt och torrt väder, varmt men inte hett.

Lördagen den 9 september.

Lite kraftigare regn kan uppstå på den västra halvan av Spanien, samt även på delar av Kanarieöarna. För övrigt fint och soligt väder.

Söndagen den 10 september.

Regn i nordväst, men utökat till Baskien samt Kastilien och León, regnet blir dessutom kraftigare än tidigare i veckan. Resten av Spanien får soligt och fint väder utan överraskningar.

Från måndagen den 11 september.

Som alltid är det svårt att förutspå mer än några få dagar framåt. Men prognosen för nästa vecka lovar att de spridda skurarna består. Särskilt i norra, centrala och östra Spanien. Inklusive Katalonien, Valencia och Murcia. Trots regnet kommer temperaturerna att vara stabila med maxtemperaturer på 25-30 grader under dagen. Minimitemperaturerna under natten kommer att ligga på 10 – 20 grader. Svalare i inlandet och i norr och varmare utmed kusterna.

Prognosen bygger på information från Spaniens statliga metrologiska byrå AEMET.

Förra veckan var vädret betydligt sämre.

Spanska ovädret….


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Terrass som rasade i Palma de Mallorca.

Terrassen som rasade i Palma hade nyligen invigts

Kollapsen av terrassen orsakade 4 människors död och skadade nästan 30 varav 16 fick föras …