Valencias förbindelser med omvärlden förbättras

Flygbolaget Air Nostrum utökar förbindelserna mellan Valencia och Málaga samt mellan Valencia och Barcelona.

Air Nostrum. Huvudflygplats är Valencia.
Air Nostrum, Bombardier CRJ-200.

Air Nostrum som är Iberias franchiseflygbolag för regionala flygningar förbättrar förbindelserna mellan de ovannämnda städerna inför vintersäsongen. Dessutom erbjuder de en rad specialflyg under julhelgen till olika delar av landet. Biljetter finns redan att köpa på www.iberia.com och hos resebyråer.

Valencia – Málaga.

De nya tidtabellerna representerar en ökning från 16 till 22 flygningar per vecka. Vilket tillåter tur- och returresor på samma dag mellan de båda städerna från måndag till torsdag. Samt med flyg på fredag och söndag som tillåter helgvistelser i både Málaga och Valencia”.

Flygbolaget motiverar denna ökning av verksamheten med ”den höga efterfrågan på linjen, särskilt när det gäller affärsresandet.” Både invånarna i Valencia och Málaga kan resa fram och tillbaka samma dag måndag till torsdag och få ut det mesta av sin arbetsdag. Linjen har en delad kod med Vueling.

Valencia – Barcelona.

För närvarande är frekvensen sju i veckan, detta ökas från den 29 oktober till nio per vecka. Utökningen gör att du kan resa och återvända till Barcelona från Valencia samma dag med två dagliga alternativ från måndag till torsdag. Samt att dra nytta av de många internationella förbindelserna som erbjuds av flygplatsen El Prat.

Varje vardag kommer det att finnas ett plan som lämnar Valencia klockan 7:30 och kommer till Barcelona klockan 8:35. Och från måndag till torsdag kommer det att finnas en anslutning som kommer att lämna El Prat klockan 19.00. Vilket gör att du kan dra nytta av arbetsdagen i Barcelona. Linjen med Barcelona har en delad kod med Vueling, Qatar och Finnair och tillåter förbindelser med Level-flygnätverket. Samt resten av Oneworld-koncernens bolag, som British Airways och American Airlines.

Detta är Air Nostrum.

Air Nostrum är det ledande regionala flygbolaget i Spanien och ett av de största europeiska flygbolagen i sin klass. Det verkar för Iberia Group under varumärket Iberia Regional Air Nostrum. Flygbolaget förbinder 59 destinationer i 8 länder i Europa och Nordafrika med en flotta på 48 moderna flygplan och de har 1.450 anställda. Under sin 29-åriga historia har företaget redan transporterat mer än 100 miljoner passagerare.

Dessutom så har Air Nostrum faktiskt beställt luftskepp.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Smugglare i båtjakt.

Spansk polis i dramatisk båtjakt efter smugglare

Guardia Civil i Spanien har släppt bilder på en lyckad båtjakt som resulterade i ett …