Södra Spaniens skidparadis ligger i startgroparna

Spanien har många bra skidorter, en av de allra bästa är Sierra Nevada, före säsongsstarten kan man köpa liftkort med kraftiga rabatter.

Paola på Sierra Nevada

Med sloganen ”Think cool” lanserade skid- och bergsanläggningen Sierra Nevada försäsongens skidsäsong redan från den 18 september. Men kampanjen för förköp av långtids- och säsongsliftkort med gradvisa rabatter beroende på inköpsdatum fortsätter fram till den 2 november.

Erbjudanden fram till den 17 oktober.

Rabatter på säsongsliftkort (enskild person eller familj) och 10- 15- och 20-dagarskort säljs med 20 % rabatt.

Erbjudanden från den 18 oktober till den 2 november.

I den andra förköpsperioden, 18 oktober till 2 november, blir den procentuella rabatten på samma produkter 10 procent.

Tidiga köp ger användaren ytterligare fördelar (såsom nattskidåkning, pass för sommarsäsongen eller rabatter på uthyrning, restauranger och parkering) beroende på produkten och inköpsperioden.

Det finns dessutom rabatter för pensionärer, seniorer, barn och handikappade. Alla rabatter finns på anläggningens hemsida.

Liftkort i telefonen.

Man kan ha sitt liftkort i telefonen genom att ladda ner en app, appen finns för både IOS- och Androidtelefoner. Liftkort kan köpas via appen eller via webbplatsen. I år har det arbetats med renovering och implementering av nya liftar och de har också installerat nya snökanoner. När säsongen startar är det för tidigt att uttala sig om. Men slutet på november eller början på december brukar vara det normala.

En trevlig video från 2020.

Hur det ser ut med snön, liftarna och pisterna kan enkelt kontrolleras på skidortens webbsida. Där finns också ett flertal webbkameror: sierranevada.es där kan man också boka boende och se vad liftkort kostar mm. De har också en mycket informativ och flitigt använd Facebooksida. Det finns dessutom mycket bilder på anläggningens Instagramsida.

Sierra Nevada skidort
Sierra Nevada.

Sierra Nevada

Skidorten Sierra Nevada, med samma namn som bergskedjan, ligger i Andalusien i södra Spanien med Granada som närmaste stad. Här finns ett tjugotal toppar på över 3000 m ö h. Högsta toppen Mulhacén mäter 3.482 meter och är Iberiska halvöns högsta berg. Själva skidorten Pradollano ligger i sydligt läge på cirka 2.100 meters höjd, skyddad av bergskedjans näst högsta topp Veleta (3.395 m.)

Sierra Nevada är också Europas sydligaste skidort, bara 27 km från Granada. Det är heller inte speciellt långt från kusten upp till skidåkningen, från Motril på Costa Tropical är det mindre än 100 km och från Málaga på Costa del Sol ca 160 km. Det är en av de få platserna i världen där man kan åka skidor på förmiddagen och bada i havet på eftermiddagen.

Sierra Nevada har också alltid en sommarsäsong, men då utan snö.

Sierra Nevada – Svala aktiviteter på höga höjder (artikel från i somras).


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

En bra strand.

Vad flaggorna på Spaniens stränder betyder

Att känna till vad de olika flaggorna betyder kan hjälpa till att undvika tragedier eller …