Varning för nytt betalningsbedrägeri

Myndigheterna i Spanien varnar för ett nytt betalningsbedrägeri som ännu så länge främst drabbar bensinstationer.

Betalningsbedrägeri på bensinstationer
Betalningen kan vara en bluff.

Bedrägeriet är relaterat till att betala för bensin eller diesel via mobila betalterminaler. Bedragarna tankar då för ett belopp som är mindre än 50 euro, vilket är ett belopp som inte kräver att någon PIN-kod anges.

Efter att ha tankat låtsas de sedan göra betalningen genom att placera sin mobiltelefon nära terminalen. Men istället för att betala spelar de upp en inspelning av det välbekanta pipet för betalningsbekräftelse. Eftersom bedragarna riktar in sig på hektiska perioder, inser inte personalen som ofta är rejält upptagna att betalningen faktiskt inte har gjorts. Eftersom de har hört det typiska betalningsljudet.

Som ett resultat av den nya bluffen råder myndigheterna personalen på bensinstationerna att inte låta någon kund gå utan att visa bevis på betalning.

Även om tricket är vanligast på bensinstationer. Så har myndigheterna också varnat för att bluffen även har börjat dyka upp i andra kommersiella anläggningar.

Diesel och bensinrelaterad artikel

Spaniens diesel och bensinpriser rasar.

Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Gitarr

La Herraduras första internationella bluesfestival.

Grundaren av Mijas Blues Festival, Kevin Hillier, ligger bakom bluesfestivalen som äger rum fredag 28 …