Carrefour lanserar mystiska kundvagnar

Initiativet från stormarknadskedjan Carrefour rullas ut över hela Spanien och företaget utlovar enorma besparingar för kunderna.

Carrefour

När livsmedelspriserna stiger så försöker de olika företagen olika metoder för att locka till sig kunderna. Det traditionella har alltid varit extrapriser och rabattpaket utav olika sorter, nu kommer Carrefour med ett nytt grepp.

Den franska stormarknadskedjan lanserar ”överraskningsvagnar” i Spanien. Det är kundvagnar fyllda med okända godsaker som kommer att vara fem gånger billigare än det normala priset på produkterna.

Enligt ett uttalande från Carrefour: Det är första gången som detta överraskande och originella inköpskoncept har lanserats i Spanien.

Två olika typer på vagnar.

Konsumenterna kommer att kunna hitta två olika typer av överraskningsvagnar. Den första vagnen innehåller grundläggande och vanliga mat- och hygienprodukter för hela familjen. Varorna i den är värda 50 euro och innehållet i den vagnen säljs för bara 9,99 euro.

Den andra vagnen består av varor som inte är livsmedel. Den innehåller små apparater, pappersvaror, kläder och hushållsartiklar värda 150 euro. Priset på innehållet i den vagnen landar på 29 euro.

Men det är ett ”grisen i säcken-köp”.

Du som köper en av ovanstående vagnar kommer inte att veta vad vagnen innehåller innan du har betalat och gått igenom kassan. Så det kan givetvis sluta med att du köper saker som du inte behöver eller saker som din familj inte tycker om.

På den här punkten har Carrefour försäkrat att de har varit noga med att produkterna i vagnarna ska vara populära och användbara för de flesta hushåll. De här överraskningsvagnarna kommer bara att vara tillgängliga en dag i veckan och varje kund får bara köpa en vagn.

Initiativet har redan tagits väl emot i Madrid och Andalusien och det utökas till resten av landet under de kommande veckorna. Så den intresserade får hålla utkik i sociala medier för datum när det är på gång i en stormarknad i närheten.

Fler artiklar relaterade till Carrefour i Spanien.

Carrefour slutar sälja Pepsi i Spanien.
Carrefour i Spanien expanderar kraftigt.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Microsoft

Microsoft investerar stort i norra Spanien

Microsoft planerar att investera 2,3 miljarder dollar i ett nytt datacenterprojekt i Aragonien i norra …