Cykel- och skridskodag i Torremolinos

Den trettioandra upplagan av det populära evenemanget som riktar sig till hela familjen går av stapeln söndagen den 7 maj 2023.

Torremolinos
Torremolinos

Det är kostnadsfritt att vara med och både start och mål är på Plaza Blas Infante. Starten är klockan 11:00, med samling från klockan 10:00, man kan anmäla sig personligen på platsen eller online: https://pruebaspopulares.pmdt.es/shop/pruebas-populares/xxxiii-dia-de-la-bicicleta-y-del-patin/.

”Deltagarna måste under dagen slutföra en neutraliserad rutt på cirka 5 kilometer, med ankomsten av deltagarna planerad till 13:00 på torget Plaza Blas Infante. För de minsta kommer en bana med koner att lanseras på torget tack vare samarbetet med ”Vikings Bike Torremolinos Association”.

Cykel- och skridskodag i Torremolinos.

Det kommer att finnas olika priser till deltagarna man kan till exempel vinna cyklar, det finns 20 cyklar bland priserna. Skolan med störst deltagande uppmärksammas, de får två cyklar som de kan lotta ut bland eleverna. Mer priser: Gruppen med störst deltagande, mest originella kostymen, mest originella familjen, äldsta deltagare, mest originella deltagare och den mest originella cykeln.

Evenemanget syftar till att främja idrottsutövning i det fria samtidigt som man uppmuntrar till social kontakt. Det är upplagt så att alla oavsett ålder skall kunna vara med.

Initiativet är ett samarbete mellan kommunen och företagarföreningen. Samt Asociación Vikings Bike Torremolinos, Asociación Deportiva Ruta Bici Torremolinos och Club Deportivo La Tribu.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Lokalpolisen i Málaga.

Hastighetskontroller med radar för elsparkcyklar

Málaga har börjat med radarkontroller av elsparkcyklarnas framfart i staden, de första böterna på 200 …