Dålig start för spansk skoteruthyrare

Bara fyra dagar efter att Mobiliy Spadimur lanserade sin nya elskoteruthyrning i Murcia har dussintals setts slängda lite överallt.

Mobility Spadimur
Elskoter från Mobility Spadimur.

Inte nog med att de ses slängda på gatorna och på fält, ett par av dem hittades i en fontän och flera har stulits. Juan Ochando, ägaren till företaget som hyr ut skotrarna har fördömt kundernas okunnighet och vädjar till allmänheten om att ta mer ansvar.

Mobiliy Spadimur

Användarna kan hyra skotrarna via en mobilapp, men när de är klara med användningen skall de lämnas tillbaka på någon av de 250 stationer som finns i kommunen. Budskapet om återlämningen har dock uppenbarligen inte sjunkit in hos användarna. Företaget som hyr ut dem har i nuläget 400 men planerar att så småningom ha 1.000 stycken till uthyrning. Men så här långt kan man nog lugnt säga att initiativet inte har fått någon bra start.

Mobility Spadimur har ett omplaceringsteam i arbete 24 timmar om dygnet för att flytta alla skotrar som har hamnat på fel plats. Men Juan Ochando varnar för att användare som inte lämnar tillbaka skotern på anvisad parkeringsplats kommer att fortsätta debiteras, även efter att de lämnat den.

Det har varit flera incidenter under de första dagarnas verksamhet, men det som sticker ut mest måste vara de två skotrar som dumpades i fontänen på Plaza Cirkular. Ochando hävdar också att flera skotrar har tagits hem av användarna som tror att de skall kunna ta bort spåraren och behålla fordonen.

Relaterad artikel

Köra elskoter kan ge dryga böter.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Terrass som rasade i Palma de Mallorca.

Terrassen som rasade i Palma hade nyligen invigts

Kollapsen av terrassen orsakade 4 människors död och skadade nästan 30 varav 16 fick föras …