Destination Málaga Fashion Week

Den årliga modeveckan i Málaga förvandlar stadens paradgata Calle Larios till Europas längsta catwalk. Den 350 meter långa blå mattan blir en landningsbana för kreativa drömmar.

Kvinna

Málaga Fashion Week samlar designers och modeentusiaster för att visa upp trender och deras kreationer inom modevärlden. Málaga vill positionera sig som en modedestination i Spanien och gör det med en exklusiv folkfest.

Två timmar innan den tolfte upplagan av Málaga Fashion week drar i gång är det nästa fullsatt längs paradgatan Calle Larios i Malaga.
De bästa platserna är vikta för designers, branschfolk och pressfotografer. Är man ute i god tid så kan man ändå finna en bra plats längs catwalken. Den blåa mattan har rullats ut och de ligger en förväntan i luften. Modevisning är uppdelad på två kvällar och man förväntar sig 15 000 besökare per kväll. Intresset att delta på årets modevisning är större än någonsin. Eventet arrangeras av modeinstitutioner, olika lokala samarbetspartner och myndigheterna i Malaga. Man vill ge designer möjlighet att etablera sig på en bredare scen och staden blir ett nav för trendspanare. Satsningen på de stora varumärkena ska locka köpstarka besökare till staden. Idag står många internationella modemärken i kö för att etablera sig på Calle Larios. Inom kort slår modehuset Carolina Herrera upp sina portar på det centrala torget Plaza de la Constitution.

Internationella designers

Första kvällen är det internationella designers som visar upp sig på den blå mattan. Kläderna är en blandning av spansk traditionen och modernitet. Aftonklänningarna har djärva snitt och är uttrycksfulla i vackra stilar. Strålkastarna ger en glöd över publiken och när stiliga män i glittriga smokingar går ut på kvällens catwalk applåderas det flitigt i publiken. Modellerna ler åt den oväntade energin från publiken.


Lina Sevillas flamencoinspirerande klänningar går ofta i rött och svart.

Vinnare av guldnålen och nya talanger

Kvällen avslutas på bästa sätt med visningen av den designer som vinner fliler de Oro, Guldnålen, 2023 – det flamencoinspirerande varumärket Lina Sevilla. Det har unika plagg med färgstarka volanger som attraherar den spanska folksjälen – handgjort mode sedan 1960. 
Nästa kväll är det nya talanger och lokala designer som får tillfället att visa upp sina nya kollektioner.
Detta blir en visning där kreativitet och fantasi får blomstra. Modellerna stegar fram med stort självförtroende i unika plagg som fångar allas uppmärksamhet. Publiken har varierande reaktioner och många tar upp sina mobiler för att fånga ögonblicken.

Folkfest

När en av modellerna tappar sin sko, och en annan modell får bära en mycket lång klänning som är omöjlig att inte trampa på när hon går fram, hjälper publiken till med varma hyllningsrop. 
De välklädda damerna i publiken delar en glädje för folkfesten och bär stolt sina ofta egna handmålade så kallade ”abanicos”, solfjäderar. Málaga fashion week ger publiken chansen att få uppleva modevärlden på nära håll.
Applåder och jubel kommer från publiken när visningen når sitt slut. Designers och modeller kommer ut på catwalken och gör ett sista varv för att visa sin uppskattning till publiken.
När strålkastarna släcks tar det inte många minuter innan den långa blå mattan har rullats in. De välklädda damerna i publiken krokar arm och vandrar hem. 
Dagen efter syns inte ett spår av modevisningen. Málagas paradgata är redo för folkvimmel och nästa folkfest. 

Malaga Fashion Week visar mode för såväl hon som han.

Mer intressant från Málaga:

På jakt efter VINTAGEBUTIKER i Málaga.


Läs också

Terrass som rasade i Palma de Mallorca.

Terrassen som rasade i Palma hade nyligen invigts

Kollapsen av terrassen orsakade 4 människors död och skadade nästan 30 varav 16 fick föras …