På jakt efter VINTAGEBUTIKER i Málaga

Modetrender är ständigt återkommande och i dessa tider med miljömedvetenhet har det blivit naturligt att ge kläder och annat, en andra chans. Slit och släng är inte något som sker längre. Många ger bort det man tröttnat på i garderoben till välgörenhet. Fantastiskt bra!

Och de unga modemedvetna söker efter unika plagg i andrahandsbutikerna. För man vill skapa en egen identitet utan att betala skyhöga priser.
Centrala Málaga har under de senaste åren upplevt en boom med vintagebutiker som alla har en stor internationell kundkrets. För att summera vintagekulturen så är den en hållbar industri som förutom estetik, strävar efter återanvändning av kvalitetsvaror.

Javier Ruiz

ROTO

Den lilla butiken på calle Pastora, intill Mercado Atarrazanas är en riktig skattkammare. Här mitt i all denna härliga nostalgi står ägaren till butiken, Javier Ruiz, och myser stolt bakom sin disk. 
Prylar i mängder, vinyler, hattar, smycken, leksaker, Scalectrix och mycket annat. En godbit vi hittade längst in, bakom, var några inramade James Bond affischer. 

Vintagebutik med kläder

MOSAICO VINTAGE

En välbesökt butik med allt i kläder för både dam och herr. Den ligger centralt nära Plaza Felix Saenz, på calle Esparteros. 

CUDECA

Här har man sedan många år arbetat med att återförsälja skänkta klädesplagg, skor, väskor m.m.och har nu skapat en vintage butik på calle Salvago, vid Thyssen-museet. Öppen sedan 1,5 år är detta
butiken för vintagemärkesvaror. En otroligt snygg och välordnad butik. Online försäljning kommer att finnas från oktober på  joanbycudeca.org

CUDECA är en ideell organisation som erbjuder medicinsk vård till patienter som lider av cancer eller andra avancerade sjukdomar samt ger familjestöd i Málaga. Totalt har CUDECA runt 25 butiker som  hjälper till att finansiera verksamheten

Vid Puerta Nueva ligger en CUDECA butik  som förutom kläder även säljer glas, porslin och prydnadsföremål.

EPOCA

Vintage & Second Hand ligger på calle Casapalma 9, nära plaza Uncibay. Här har Marina drivit sin fina butik, en av de allra bästa, i 9 år men totalt har hon varit verksam i vintagebranschen i 30 år. ”När vi började var det ingen som förstod det där med att köpa begagnade kläder”, berättar hon. Numera kommer en strid ström av intresserade genom dörren varje dag.

Vinylskivor

DISCOS CANDILEJAS

Den  ligger på ett litet torg som heter Plaza Pintor Eugenio Chicano. Detta är Málagas äldsta skivaffär som öppnade 1978 och erbjuder alla typer av musik.  Här finns det största urvalet av vinyler både nytt och andra hand men även CD, DVD, t-shirts och posters främst från rockband.

PENINSULA

PENINSULA hittar ni runt hörnet från ingången till Thyssen-museet, på calle Mártires nr 7. De köper in partier ifrån övriga Europa, mycket från Italien, som kontrolleras, tvättas och lagas vid behov innan det hängs ut i butiken. Snygg och välsorterad butik.

Malaga Musical

MÁLAGA MUSICAL

Detta är stans äldsta instrumentaffär sedan 1979 med en imponerande kollektion av
gitarrer och andra typer av instrument. Den ligger nära Puerta Nueva på calle Compañia 33.


Mer intressant från Málaga

Málaga – en levande matstad.


Madeleine Öberg

Madeleine Öberg, dalkulla som bott i Spanien över halva sitt liv. Har jobbat med biluthyrning, fastighetsförsäljning, media och tidningsutgivning. Bosatt i byn Monda med hästridning som hobby.

Läs också

Smugglare i båtjakt.

Spansk polis i dramatisk båtjakt efter smugglare

Guardia Civil i Spanien har släppt bilder på en lyckad båtjakt som resulterade i ett …