Direktflyg från Spanien till Egypten

SamaTravel och Air Europa har tecknat ett samarbetsavtal för att starta en ny dubbelcharterverksamhet för flyg till Egypten och Turkiet med start den 3 april.

Air Europa
Boeing 787-8 Air Europa

Enligt avtalet kommer SamaTravel att utöka sin verksamhet till Egypten med exklusiva nya flygningar. De kommer att lämna Spanien måndagen den 3 april från Madrid, med ett flyg varje vecka, vilket gör det till ”den främsta källan till kulturturism till Egypten från Spanien.”

Flygen landar i Kairo och avgår via Luxor eller vice versa, vilket gör det möjligt att under en åttadagarsresa tillbringa tre nätter i Egyptens huvudstad och fyra nätter på Nilen.

Direktflyg till Abu Simbel

Researrangören kommer också att marknadsföra direkta internationella flyg till Abu Simbel. Denna flygplats har hittills varit känd för att endast driva inrikesflyg, och det blir det ”första företaget i världen” att driva den och därmed blir Spanien att vara det första landet som gör internationella direktflyg till Abu Simbel. Dessa flygningar startar torsdagen den 6 april och kommer att utföras av EgyptAir, det största egyptiska flygbolaget, med planerade avgångar från olika spanska städer.

Egypt Air
Egyptair Boeing 737-800

Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Terrass som rasade i Palma de Mallorca.

Terrassen som rasade i Palma hade nyligen invigts

Kollapsen av terrassen orsakade 4 människors död och skadade nästan 30 varav 16 fick föras …