Direktflyg Málaga – New York också 2024

Direktflygen mellan Málaga och New York som startade 1 juni blev en succé och United Airlines bekräftar nu att de kommer att fortsätta 2024.

United Airlines Boeing 787-800 Dreamliner.
Boeing 787-800 Dreamliner.

Inför starten av flygningarna mellan Andalusien och Newark Airport i New York i år kämpade Sevilla och Málaga om linjen. Kanske inte helt oväntat gick Málaga-Costa del Sols flygplats segrande ur den striden. Mellan den 1 juni och 28 september genomförde United Airlines 52 flygningar med totalt 17.000 platser till och från ”The Big Apple”. Mer om 2023 års sommarflygningar går att läsa här.

Flygbolaget har tillkännagett att rutten kommer att återupptas den 30 maj 2024 och den som vill kan redan nu boka sina biljetter. Mellan maj och slutet av september nästa år kommer United Airlines att flyga denna linjen tre gånger i veckan, på tisdagar, torsdagar och lördagar.

Förra månaden sa ministern för turism, kultur och sport vid Andalusiens regionalregering – Arturo Bernal. Att han hoppas att detta skall bli en året-runt operation senast 2025. Men för närvarande ser han åtagandet för sommaren 2024 som ”ett mycket viktigt steg framåt” för att nå målet.

United Airlines, flygplansinteriör.

Flygbolaget United Airlines.

Över hela Spanien har flygbolaget verkat i totalt fem städer sedan 1991, det är mer än något annat amerikanskt flygbolag.

Under nästa sommar kommer bolaget att flyga till 37 destinationer i Europa, Afrika och Mellanöstern. Den expansionen visar inga tecken på att avta utan tvärtom allt tyder på en fortsatt utökning av destinationerna.

På den sociala medieplattformen X (före detta Twitter) har United Airlines skrivit om sina nyinvesteringar. ”Vi har precis lagt en fast order på 50 Boeing 787 Dreamliner och 60 Airbus A321 neo. Som i kombination med tidigare beställningar förväntas lägga till 800 nya flygplan till vår flotta fram till 2030”.

En resa med United Airlines från Newark Airport i New York:


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Terrass som rasade i Palma de Mallorca.

Terrassen som rasade i Palma hade nyligen invigts

Kollapsen av terrassen orsakade 4 människors död och skadade nästan 30 varav 16 fick föras …