Priset på bensin och diesel sjunker

Drivmedelspriserna i Spanien gjorde en djupdykning förra veckan och dieseln behöll sitt pris några cent billigare än bensinen och prisfallet fortsätter.

Drivmedelspriserna på La Trocha.

Efter att för lite drygt en vecka sedan ha registrerat sitt första prisfall på mer än tre månader har dieseln idag torsdagen den 19 oktober sjunkit ytterligare 1, 5 %. Noga räknat så har genomsnittspriset sjunkit till 1,656 euro per liter (den mack vi tankar på debiterar idag 1,599 euro). Samtidigt kostar bensinen nu 1,679 euro, vilket motsvarar en sänkning på 2,3 %.

Men som alla säkert vet så är båda bränslena fortfarande bra mycket dyrare än före den ryska invasionen av Ukraina. Den 24 februari 2022 kostade en liter diesel 1,479 euro och en liter bensin 1,594 euro.

Med dagens priser kostar det i snitt 92,34 euro att fylla en vanlig 55 liters tank med bensin, det är nästan 7 euro mer än vad det skulle kostat vid den här tiden förra året. Men då var naturligtvis regeringens rabatt på 20 cent per liter i bruk.

Det är den 35:e veckan i rad som priset på diesel ligger under priset på blyfri bensin 95.

Detta betyder att Spanien ligger långt under genomsnittet för både euroområdet och hela EU när det gäller diesel och bensin.

Relaterat till drivmedel.

Rabattkrig på Spanska bensinstationer.
Alla Repsols stationer tar nu UTA-kort.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Playa de la Malagueta.

Väderprognos för Spanien 28 maj – 2 juni 2024

Med undantag för den allra nordligaste delen av Spanien har sommarvärmen kommit med besked, men …